2012-09-23

Dax att sluta köpa böcker

Nu har jag börjat inse att jag har mycket böcker som ligger och väntar på mig här hemma. Många böcker som lovar bra läsning och som jag egentligen vill läsa nu, men som av en eller annan anledning flyttas ner lite i läslistan för jag råkar snubbla över nästa bra bok som jag vill läsa. Faktum är att jag väntar på ytterligare några böcker som ska hitta hem för tillfället.
Så nu är det stopp. Köpstopp! Har försökt knapa ihop en lista med böcker jag måste läsa innan jag får köpa en ny bok. Och det blir en lång lista som jag har bestämt att jag får göra en egen sida av. Dessutom har jag bestämt mig att jag får inte heller låna böcker på biblioteket förrän minst 15 av titlarna är lästa. Det finns ett undantag som bekräftar regeln. Måste på något sätt införskaffa Rekviem som är sista delen Robyn Youngs Brödraskapstriologi och som jag läser i Tre på Tre utmaningen. Lite svårt att fullfölja utmaningen annars.

Önska mig lycka till för det kan jag behöva...

4 kommentarer:

 1. Lycka till! Jag har försökt många gånger och hoppas fortfarande att jag ska lyckas :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den som lever får se. Men med över hundra olästa i hyllan samtigit som det rullar in böcker så tyckte jag att det var dags nu.

   Radera
 2. Kos mig är det lika illa...också runt 100 olästa titlar. Dessutom har jag sådan hyllbrist att böckerna står i dubbla rader och ligger staplade på varandra på vissa ställen. Borde egentligen låna böcker på biblioteket istället för att köpa på sig sådana mängder. Hög tid för köpstopp här också kanske!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Biblioteket fungerar tyvärr inte för mig. Hade tidigare i år ett kortare köpstopp på tre månader. Det resulterade i att jag inte läste en enda bok som stod hemma i bokyllan utan lånade mängder med nya böcker på biblioteket istället. Hyllbrist är ytterligare ett bra exempel på varför jag borde ta det lite lugn med köpandet.

   Radera