2013-08-18

En smakebit på søndag - Inferno


Jag känner att det är mycket att ta igen nu när man har varit borta från bloggvärlden så länge som jag varit. En smakebit på en söndag hos bloggen Flukten fra virkeligheten är ju något jag missat i ett antal veckor. Men inte denna söndag.

För tillfället håller jag på och läsa Inferno av Dan Brown. För er som följt min blogg lite vet att jag är ett stort fan av Dan Browns böcker.

Langdon befinner sig denna gången i Florens. Han vaknar upp på ett sjukhus och kan inte komma ihåg de senaste dagarna av sitt liv. Med hjälp av läkaren Sienna ger han sig ut i Flores på jakt efter sitt minne och på flykt undan någon... Smakbiten är hämtad från sidan 211.

InfernoLangdon hade också sett det. Vad i hela världen?
På skärmen stack han just handen i kavajfickan och tog upp ett par kirurghandskar som han drog på sig.
Samtidigt ställde sig il Duomino bakom honom och spanade ut i hallen, där Marta traskat iväg mot toaletten. Efter ett tag nickade den fete mannen åt Langdon på ett sätt som tycktes betyda att kusten var klar.
Vad sysslar vi med?
Langdon såg sig själv sträcka fram en behandskad hand och fatta tag om det lilla skåpets dörr.. och sedan mycket försiktigt dra tills den sakta svängde upp på sina antika gångjärn och frilade Dantes dödsmask.

25 kommentarer:

 1. Åh, den här boken gillade jag, hoppas att du också gör det. Ha en fin söndag!
  / Caroline - Bland böcker (www.blandbocker.blogg.se)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer jag säkert att göra. Innehåller allt jag älskar så det måste bara bli bra.

   Radera
 2. Atter en bra røverhistorie fra Dan Brown. Den fikk meg til å lese (lytte til) Dantes inferno, så med tanke på at den trigget nysgjerrigheten min på Dante, så lærte jeg jo litt også. Spennende og som vanlig, heseblesende var den i alle fall :)

  SvaraRadera
 3. Jeg har ikke lest den enda, men den står på lista over planlagte bøker. Må være i rette humøret til å ta en slik spennende og eventyrlig roman! Gleder meg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får jag önska dig en trevlig läsning när du plockar upp den.

   Radera
 4. Har ikke lest noe av forfatteren ennå,men kanskje det må bli et prosjekt for meg neste år? Tusen takk for smakebiten:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut att det ska vara för dig. En fantastisk författare.

   Radera
 5. Denna står minsann i hyllan och samlar damm. Nåja, så småningom kommer jag nog till den också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min har tyvärr legat halvläst ett tag och samlat damm. Beror dock inte på att den är dålig.

   Radera
 6. Läste denna på försommaren. Tyckte att den var riktigt okey, även om jag tycker att andra Brown-böcker är bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror absolut att det är svårt att slå Änglar och demoner och efter Den förlorade symbolen så har tyvärr mina förväntningar minskat lite. Men det är kanske bra.

   Radera
 7. Är jättesugen på den här men tiden har inte räckt till. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det där med tiden. Den räcker aldrig till.

   Radera
 8. Har planer om å lese denne jeg også:) Skulle lese den i sommer, men så var jo listen over bøker som man skulle lese så lang, og denne vil jeg virkelig kose meg med:) Takk for en god smakebit!Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade räknat med att läsa ut den redan när den släpptes. Blev dock inte fallet eftersom jag hamnade i en grym lässvacka. Nu känns det däremot som jag är på banan igen.

   Radera
 9. Har ikke lest noen av Brown sine bøker, og er vel snart på tide...

  Tusen takk for smakebiten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tycker jag det är dags. Jag är väldigt förtjust i hans böcker.

   Radera
 10. Denne har jeg nettopp lest. Jeg synes den var fin, men kanskje ikke fullt så fin som de andre bøkene om Robert Langdon? I dag skal jeg begynne på Den digitale festning og jeg er spent på om jeg kommer til å like den like godt som bøkene om Langdon :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hoppas jag på att du får en trevlig läsning.

   Radera
 11. Jeg likte virkelig den første boken i serien om Robert Langdon, men jeg har ikke kommet videre enda. Samboeren min og jeg lyttet til lydboken, hver kveld skrudde vi på stereoanlegget med Da Vinci-koden på istedenfor å se på tv. Det var veldig hyggelig å sitte i en armkrok å lytte til en bok :) Det kan anbefales.

  Tusen takk for smakebiten fra Inferno, Anna. Har du forresten vært innom bloggen igjen og gitt en stemme til en smakebit du likte? Hvis ikke er det enda et par dager igjen å stemme på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att lyssna på ljudbok tillsammans måste vara väldigt mysigt. Själv får jag inte min sambo till sådana grejer.

   Radera
  2. Så synd, min samboer leser sjeldent, men han liker spennende historier så det var ikke noe problem :)

   Radera