2013-10-07

Wallflower

WallflowerJag hade väl egentligen aldrig tänkt mig att jag skulle läsa Wallflower av Stephen Chbosky. Men så fick jag ju min Letto och var helt enkelt tvungen att köpa hem en bok (hallå man måste ju prova) och då hittade jag Wallflower för en ganska billig peng.
Började läsa - å så var den slut.

Bokens handling hämtat från adlibris:

Under sitt första år i high school går Charlie från att iaktta till att delta. Med naiv skärpa beskriver han utvecklingen från ensamhet till vänskap, förälskelse och sexuella irrfärder. Från förträngning till förlamande insikt.

Boken lästes återigen i den där perioden av mitt liv då jag bara behövde läsa utan att egentligen förstå vad jag läste och det är ju faktiskt lite synd om den här boken av den anledningen. Men något fick jag i alla fall ut av den. Det är en otroligt varm berättelse. Och den handlar så mycket om ensamhet och utanförskap. Men än en gång funderar jag kring om Charlie verkligen är som alla andra tonåringar, om han kanske faktiskt har någon form av diagnos. Mitt hjärta blöder, för mig och för honom. Han är ett sådan ungdom i sitt utanförskap faller för grupptrycket utan att faktiskt riktigt veta vad det är han ger sig in på. Det är en otroligt levande berättarröst och jag älskar sättet boken är skriven på, i brevform. Charlie blir på något sätt en del av en själv.

Som ni märker tycker jag och tänker ganska mycket om den här boken av att bara ha skummat igenom den. Den kräver nog faktiskt en omläsning någon gång i framtiden. För jag tror egentligen inte man ska stressa igenom boken som jag gjorde.

Jag brukar inte vara en person som letar eller hittar citat i böcker. Det hinner jag inte med i min läsning. Men ett stycke ur boken fångade mig, precis där jag befann mig just då.

Hämtat från sidan 89.
Jag vet inte om du nånsin har känt dig så där. Att du skulle vilja sova i tusen år. Eller bara inte finnas till. Eller bara inte vara medveten om att du finns till. Eller så. ... Det är därför som jag försöker låta bli att fundera. Jag vill bara att allt ska sluta snurra runt.

2 kommentarer:

  1. Se filmen också! :) Jag gillar boken, och gillar filmen ännu mer. Emma Watson och Ezra Miller är väldigt bra i sina roller, men bäst är Logan Lerman som Charlie.

    / Nina http://ninasfilomochbok.blogg.se

    SvaraRadera