2014-12-12

Bokbloggsjerka 12-15 december

jerka11Veckans jerkafråga är intressant. Den kommer förmodligen att visa på vilken stor variation vi har när vi sätter betyg på de böcker vi läser. I förlängningen visar det förmodligen på hur kasst det är med betyg, och då kanske framför allt i skolan. Allt är nämligen subjektivt.

Är tre ett dåligt betyg? (Gäller betygskalan 1-5. Sortera in trean på motsvarande plats om du använder en annan typ av poängsättning)

För mig är en trea ett medelbetyg. Det är en helt okej bok, som jag definitivt haft behållning av. Tyvärr är den kanske inte så där värst minnesvärd utan bara helt okej underhållning för stunden. Däremot är det inte heller ett dåligt betyg för jag har fortfarande fått ut något av boken och förmodligen gillat den också.

21 kommentarer:

 1. Jag håller med, en 3:a är för mig en bra bok men som saknar något :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Allt tyckande är ju egentligen subjektivt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det! Det är ju lite det egentligen är så farligt med betyg, men det är en helt annan diskussion.

   Radera
 3. Svar
  1. Absolut inte. Ibland är det precis vad man behöver. Ibland vill man ha tryggheten som vissa böcker ger, utan att de för den sakens skull är himlastormande.

   Radera
 4. Helt OK är vad jag tycker också. Om den inte är OK så får den en 2:a eller 1:a..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det så. Det är inte heller så att jag ger speciellt många 1:or och 2:or. Då får jag störa mig på saker. Oftast läser jag inte ens ut de böckerna.

   Radera
 5. Lite som jag tycker också. Kan absolut läsa fler böcker av författaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag också göra. För det är ju ändå helt okej böcker. Dessutom kan ju en författare som man i vanliga fall tycker väldigt mycket om misslyckas lite ibland. Jag ger ju inte upp författaren enbart därför.

   Radera
 6. liveet är för kort för att man ska slösa bort det på ettor och tvåor, tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det håller jag med om, och det är inte många böcker som har fått det betyget sedan jag införde betyg här på bloggen.

   Radera
 7. Man kan ju emellanåt faktiskt uppskatta att läsa något som bara är så där "lagom" bra... ja, som en boktrea alltså! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag med. En sådan bok kräver sällan så stor ansträngning av mig som läsare. Det är bara att sätta sig och åka med så att säga.

   Radera
 8. Betyg är inget för mig, jag väljer efter min egen känsla, som kan variera kraftigt! Och i bland är en mellanbok precis det jag vill läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är egentligen också sådan, men som kom jag på mig själv att spana in andra bkbloggares betyg på böcker och det var ganska avgörande till om jag skulle läsa recensionen eller inte. Ibland blir jag till och med lockad enbart av betyget. Därför har jag valt att sätta betyg - även om jag tycker att det är ganska svårt.

   Radera