2015-04-09

Aprilenkät - eller våren, var är du?

Jag hittade en enkät hos Johannas deckarhörna och eftersom jag för tillfället känner lite lätt brist på saker att blogga om (förutom recensioner de har jag gott om) så känns det som en bra ide att besvara den här enkäten.

1. Hur långt har våren kommit där du bor, alternativt senaste nya vårtecknet du såg?
Här nere i söder är våren på g. Det är inte riktigt så att den har tittat hela vägen fram men backarna börjar så sakta bli vita och inte av snö utan av vitsippor. Skilla blommar dessutom för fullt så blåa fält i min gräsmatta möts jag av dagligen. I går var också en så fantastiskt skön dag. Ett par timmar iklädd enbart linne och uppvikta jeans är ju ganska så skönt. När jag tänker efter så är nog våren här i alla fall. Det är bara lite mer ihållande värme som saknas. Inte hagel och snö som vi hade i lördags.


2. Vilken var den senaste boken som flyttade in till dig?
All the bright places av Jennifer Niver. Ser så mycket fram emot att läsa den.

All the Bright Places (inbunden)

3. Vilka nya böcker ser du fram emot under våren (april och maj)?
Mest ser jag fram emot Det sista imperiet av Brandon Sanderson. Vilken dag som helst nu släpps den. Men jag ser givetvis fram emot fler böcker. Pax del 3 och 4 av Åsa Larsson & Ingela Korsell till exempel, och Den ökända historien om Frankie Landau-Banks av E Lockhart och Leon av Mons Kallentoft & Markus Lutteman och Blod av snö Av Jo Nesbö och Jakten på Amos Decker och, och, och, och.... Ja listan kan göras väldigt lång.

Mistborn: Det sista imperiet (inbunden)Mylingen (inbunden)Bjäran (inbunden)Den ökända historien om Frankie Landau-Banks (inbunden)Leon (inbunden)Blod på snö (inbunden)Jakten på Amos Decker (inbunden)

4. Påskliljor eller tulpaner. Vilket är egentligen finast?
Får man svara pingtliljor för dem älskar jag. Men annars tror jag tulpaner vinner, mest för att de finns i så många fantastiska färger.


5. Nämn en debutförfattare, alternativt en författare du inte läst något av än, som du gärna vill läsa i vår?
Brandon Sanderson


6. Myntet har ju två sidor. Vad är det sämsta med våren?
Jag håller med Johanna på den här frågan - ormarna klarar jag mig utmärkt utan. Och daggmaskar och sniglar som börjar dyka upp är jag inget fan av heller.

The Most Amazing Up-Close Snail Photos Youll Ever SeeUkrainian photographer Vyacheslav Mishchenko catches these unbelievably stunning up-close photographs of snails, and I've never wanted to be friends with a snail more than this moment.

7. Beskriv din favoritplats vid utomhusläsning.
Jag har svårt att hitta någon bra plats att läsa på utomhus. Jag har läst massor i solstolen men jag sitter tyvärr inte jättebekvämt. Det är det stora problemet med utomhusläsning. Bekvämligheten! Men jags skulle väldigt gärna vilja ha en hängmatta.

ofmessandglory: countrynest: Old orchard and a hammock… I can see myself there! Love it!

8. Finns det någon ny fackbok som lockar lite extra i vår? (Typ kokbok, trädgårdsbok, biografi...)
Jag är inte mycket för fackböcker men några kokböcker finns det säkert, även om jag kanske inte är världsbäst på att laga mat. Jag önskar däremot att jag tog mig mer tid till att läsa fackböcker, för det finns så många spännande ämnen som jag skulle vilja lära mig mer om.

9. Finns det någon bok ur vårutgivningen du vill läsa men som du kommer vänta till sommaren med?
Ingen aning faktiskt. Anna Lihammers andra bok (Än skyddar natten) kanske eftersom jag måste läsa den första först, men inbillar mig att jag kommer gilla. Annars vet jag inte.

Än skyddar natten (inbunden)

10. Slutligen en fråga som knyter an till den förra, när börjar egentligen sommaren? Vad tycker du? Ett visst datum, eller vid ett visst väder eller något annat?
Jag vet inte riktigt. Mycket hänger nog på värmen för min del. Är det 10 grader eller mer när man vaknar på morgon, flera mornar på raken då är det sommar.Syrenernas blommning, liksom liljekonvaljen är försommar för mig med. Men skulle det nu vara så att det är väldigt kallt och allt det där så nog är det sommar tills midsommar alltid. Absolut sista datum för sommarens intåg. Men jag ser gärna att sommaren kommer tidigare -gärna halva maj.

"The Lilac Fairy" by Cicely Mary BarkerIllustration for the Lily-of-the-Valley Fairy from Flower Fairies of the Alphabet. A girl fairy kneels, facing right. One hand is pointing upwards and in the other she holds a lily-of-the-valley flower.                     Author / Illustrator     Cicely Mary Barker
OBS! Om ni inte märkt det tidigare så är jag för tillfället helt frälst i Cicely Mary Barker blomsterälvor. De lär dyka upp här på bloggen med jämna mellanrum.

Taggar: Så var det slutligen dags att tagga några personer. Jag tror jag taggar Kajsas bokblogg, Mest Lenas godsaker och Beas bokhylla (vem av dem som känner sig manad). 

12 kommentarer:

 1. Lihammers bok vill jag läsa men lär nog vänta tills jag kan sitta ute och läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är jättenyfiken på henne. Det har ju minst sagt bra saker om hennes författarskap.

   Radera
 2. Jag håller på läsa Lihammers andra bok nu, inlägg om den kommer den...11e har jag för mig datumet är och jag ska göra mitt bästa för att hålla det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ser jag med spänning fram emot vad du tycker.

   Radera
 3. Roligt att läsa dina svar. Och visst kan man välja pingstliljor istället för de andra två ;) Jag gillar de där gammeldags med orange i mitten, narcisser tror jag de heter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är de jag älskar också. Det är en så otroligt varm kombination av färger så att de lyser lite extra.

   Radera
 4. Jag älskar att titta på tulpaner, men jag klarar nästan inte att röra vid dem. De gnisslar så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker nog att ljudet är det allra mysigaste med dem. :)

   Radera
 5. Vitsippor är ett underbart vårtecken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bland de allra bästa, ett vårskrik krävs nästan. Även blåsipporna gör mig riktigt glad.

   Radera
 6. Uff, nu har jag försökt kommentera hur många gånger som helst här. Du får rensa ifall några kommentarer hänger kvar.
  Jag ville bara säga att jag tycker att det är kul att även du nappade på Johannas enkät. Vidare, Lihammers bok fick jag ett recce-ex av och skrev om på min blogg på senhösten/i början av vintern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lugnt - det kom bara en kommentar men vad lustigt att det var svårt.
   Jag köpte den på bokrean och är väldigt sugen på att läsa den. Den låter riktigt bra.

   Radera