2015-11-01

Några tankar en söndag


 :
  • Okej det har nu varit en veckas läslov (även om jag har jobbat) och jag har bara läst en endaste bok. Det är nästan så att jag får skämmas lite grann. Men det var ju en bra bok så det får väl jämna ut sig.
  • Under veckan som varit har jag deltagit i en bloggstafett för Jag och Earl och tjejen som dör. Nästa vecka drar nästa stafett igång och då är det Röta som står på turordningen. Men mer om det kommer i ett separat inlägg i morgon någon gång.
  • Denna veckan har varit en sådan där vecka som ena stunden varit riktigt låg och sen fick jag en liten nytändning så nu kör vi på en hög växel igen. Det är förmodligen därför som även läsningen har blivit lite lidande. Har helt enkelt hänt för mycket runt omkring.
  • I natt har vi haft natt besök i form av systersonen 2,5 år gammal. Det är definitivt väldigt intensivt och väldigt roligt. Något som är roligt med honom är hur han älskar att leka till ljudböcker. Bäst är Emil i Lönneberga, men jag hade bara tillgång till Pippi och det gick också bra. Alltså vilken nostalgitripp det är att lyssna på när Astrid Lindgren läser upp sina egna sagor. Det är så bra.
  • Men på tal om Pippi. Vi råkade hamna i det där avsnittet som var så på tapeten för något år sedan med N-ordet. Och jag köper fullt och fast att man valde att skriva om lite i texterna. Bra gjort vem det nu var som bestämde det. Det var så att jag tog illa vid mig när N-ordet nämndes i nästan varenda mening. I och för sig var det absolut inget nedvärderande i själva handlingen för Pippi såg väldigt mycket fram emot att bli n-prinsessa, Men ändå. Det är ett kränkande ord som absolut inte hör hemma på 2000-talet.
  • Nu har jag genomlevt två veckor av mitt köpstopp till böcker. Det har gott riktigt smärtfritt hittills måste jag säga. Däremot är det lite kontraproduktivt att försöka spara pengar till bröllopsresan genom att inte köpa böcker och istället gå och handla kläder för massor av pengar. Jag behöver faktiskt inte så värst mycket kläder heller.
Det får vara så för den här veckan. Hoppas vi syns nästa....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar