2016-02-22

Tematrio:Äntligen lästa

Så var det måndag igen och jag tycker helt enkelt inte om måndag så mycket. Precis som alla andra förmodligen. Tur då att man kan roa sig med en tematrio med Lyran i alla fall.

 Berätta om tre böcker ni äntligen sett till att läsa eller om tre böcker ni borde läsa snart!

Oj vad svårt... det finns ju så många... men här kommer ett försök i alla fall.

1. En jag ännu inte blivit färdig att läsa färdigt är Arvet efter dig av Jojo Moyes och det finns egentligen ingen som helst anledning till att den inte blivit läst än. Men i mars händer det... som senast... om jag inte plockar upp den denna veckan.

2. I början av månaden läste jag äntligen Timeless av Gail Carriger. Det är en sådan där bok som blivit släpande ganska så länge. Femte och sista delen i en serie som man tidigare har älskat - varför blir det inte då att man läser den?

3. The Enchantress Returns är andra delen i Chris Colfers serie The land of Stories. Det här är en bok som skulle passa mig perfekt och jag gillade ju första delen väldigt mycket. Men jag har lovat mig själv att under mars kommer den att bli läst.

18 kommentarer:

 1. Carrigers serie borde jag också läsa klart, det har bara inte blivit av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag fastnade lite för att de slutade ge ut den på svenska, men jag har väldigt länge haft böckerna hemma på engelska så det har inte funnits någon anledning. Men jag tycker i alla fall att serien slutade bra så du ska absolut satsa på att läsa klart den tycker jag.

   Radera
 2. Det är onekligen lite märkligt att man inte bara slänger sig över en bok om det är den sista i en serie där man gillat alla de tidigare. Själv har jag segat i några år vissa böcker av mina favoritförfattare. Fråga mig inte varför!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är helt oförklarligt det där fenomenet. Det finns många böcker i min bokhylla som kräver läsning, helt i går.

   Radera
 3. Carriger tänkte jag läsa någon gång. Chris Colfer är jag helt obekant med

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carriger är väldigt bra. Finurlig och rolig och en underbar huvudrollskaraktär. Chris Colfer skriver om sagor på ett litet finurligt sätt för bokslukaråldern. Väldigt trevliga böcker.

   Radera
 4. Tre titlar jag inte känner till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den jag har läst är riktigt bra och de andra författarna har jag gillat så jag tycker nog att du ska spana in dem :)

   Radera
 5. Gail Carriger har jag nog tänt att jag ska prova på någon gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske kan gilla det trots att det är både varulvar och vampyrer av den lite snällare sorten. Men här är det så mycket humor så den kan kanske överväga :)

   Radera
 6. Carrigers första har jag oläst på engelska i hyllan. Funderar på att köpa serien på Ugglans bokrea istället på svenska. Vad tycker du, spelar det någon roll med engelska eller svenska?

  Moyes har jag ännu inte läst, har Sophies historia oläst i bokhyllan.

  Colfers serie har jag hört rekommenderas från flera håll nu, men ännu inte läst. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste de första tre böckerna i Carrigers serie på svenska och de resterande två på engelska och ärligt talat märkte jag nog ingen jättestor skillnad (men det var lång tid mellan jag läste 3 och 4).
   Moyes har jag bara läst Livet efter dig än så länge men den tokälskade jag. Och Colfer serie tycker i alla fall jag mycket om.

   Radera
 7. Jojo Moyes och Gail Carrigers böcker vill jag läsa. Har köpt på mig några, men inte hunnit läsa någon ännu.

  SvaraRadera
 8. Carrigers första tre delar har jag läst och naturligtvis vill man fortsätta läsa hela den serien. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker serien håller samma höga klass rätt igenom så tycker absolut att du måste läsa vidare.

   Radera
 9. Det är lustigt det där med böcker som man inte har läst ut men inte riktigt kan förklara varför :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är väldigt lustigt. Jag tror att det lite har att göra med att man vill suga på den där karamellen extra länge.

   Radera