2016-07-24

Några tankar en söndag


Reading:

  • Läsflyt! Det korar jag till den här veckans bästa sak. För himmel vad jag läser böcker för tillfället och en hel del av dem är dessutom riktigt bra. Det är underbart att kunna kryssa av titel på titel på titel. Det är sådana här veckor som man nästan har hopp om bokhyllan och att innehållet i den faktiskt kan minska.
  • Idag har vi dessutom städat. Det är något alldeles extra med att ha haft en riktig storröjning i huset. Allt blir så mycket lättare då. Tyvärr känner också den gravida kroppen av det lite extra tydligt. Så ikväll känner jag mig leabruten och seg. Inte blir det bättre av att jag nu måste börja fundera över lite packning. Vi ska nämligen åka på minisemester snart och det är lika bra att börja fundera. 
  • Värmen... jag kan ju inte låta bli att fundera lite över den också. Hela tiden går man och hoppas och längtar efter varma sköna sommardagar, men när den väl är här så tycker jag mest att det är jobbigt. Det kan ju i och för sig bero på de där extrakilona som graviditeten har lagt på kroppen. Men helt ärligt - nu skulle jag faktiskt gärna vilja ha lite regn. 
  • Alltså... jag har kommit fram till att jag väldigt gärna skulle vilja ha ett gäng Muminmuggar. De är ju så sagolikt fina. Det finns dock några problem. 1) Jag har alldeles nyss köpt på mig alla Elsa Beskow-muggarna som jag dessutom älskar. 2) De är för små för att dricka te ur och jag dricker inte kaffe. 3) De är faktisk ganska så dyra. Men trots allt detta så kan man väl få önska. Jag skulle till exempel bara ha någon enstaka utvald som man kan ha som dekoration i bokhyllan.
  • Har äntligen kommit på doppresent till systerdottern. Systersonen håller vi på och samla Astrid Lindgrens samlarserie till och då kunde ju inte hon få samma. Och då var det svårt att komma på vad jag skulle köpa till henne. Men tillslut så kom jag på svaret. Kan inte skriva om det här för syrran är trots allt här inne och kollar ibland. Fast jag tror att det blir jättebra.
Ha en toppenkväll nu alla. Själv ska jag sätta mig och läsa klart sista 20 sidorna i Granne med döden och sen ska jag börja filura på vad för böcker som ska packas ner i resväskan. Ha det bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar