2017-06-30

Bokbloggsjerka 30 juni - 3 juli

Jag har för en en lång lista över blogginlägg jag skulle behöva skriva. Det känns som om det inte finns något slut och jag vet inte riktigt när tiden ska räcka till för allt skrivandet. Så därför ger vi oss på en jerka istället. Men frågan Annika ställer idag kräver inte så stor tankeförmåga så jag ska försöka ge er ett snabbt svar.

Vem tycker du är Sveriges bästa författare (just nu, eller genom tiderna)?

Just nu tycker jag helt klart att Fredrik Backman är bäst. Det finns så många bra att välja mellan, men Backman har ett sätt att trolla med språket som tilltalar mig på ett alldeles ypperligt sätt. Sen finns det ett stort djup i det han berättar som gång på gång fängslar mig.

Genom tiderna är svårare att säga för återigen finns det så många som har skrivit så bra böcker. Astrid Lindgren är ju en som för alltid kommer finnas i mitt hjärta. Men samtidigt så kanske jag inte kan säga att hon är bäst. Vilhelm Moberg är en annan, men han har jag bara läst Utvandrarsviten av så jag känner att jag behöver läsa något mer för att verkligen kunna uttala mig ordentligt. Jag kan nog helt enkelt inte säga vem som är bäst genom tiderna så jag nöjer mig där.

14 kommentarer:

 1. Jag hade tröttnat på Backman men fick tillbaka tron på honom med Björnstad. Fastb bäst????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har då inte tröttnat på Backman, jag tycker allt han skriver är guld. Ser mycket fram emot att läsa fortsättningen på Björnstad.

   Radera
 2. Svar
  1. Utvandrarsviten är bland det allra bästa jag läst så egentligen borde jag skämmas över att jag inte har läst mer.

   Radera
 3. Jag har fortfarande ingenting läst av Backman men måste kanske ändra på det! Tycker sverige har många bra författare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag också att du bör ändra på :P
   Ja visst finns det många bra författare i Sverige, men jag är över lag väldigt dålig på att läsa svenskt. Borde bli bättre på det, och då inte bara svenska deckare.

   Radera
 4. Backman, njaa jag förstå faktiskt inte det, men vi tycker alla olika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker han är fantastisk, men det är väl tur att vi tycker olika.

   Radera
 5. nej, det var för svårt att välja bland alla äldre författare. något lättare med de yngre. men även där finns många

  SvaraRadera
 6. Inte lätt att välja varken nutida eller äldre, finns så många bra. Astrid Lindgren och Vilhelm Moberg kom med hos mig också.

  SvaraRadera
 7. Har fortfarande inte läst något av Backman, det kanske vore dags snart.

  SvaraRadera
 8. Läser just nu Björnstad. Där har Backman verkligen fördjupat sitt författarskap!

  SvaraRadera