2017-12-14

Barnbokstorsdag: Super-Charlie och skurksysternJag blev väldigt glad när Super-Charlie & skurksystern av Camilla Läckberg dök upp här hemma i brevlådan för ett tag sedan. Det här var min första bekantskap med Super-Charlie men jag misstänker att vi absolut kommer att läsa mer om honom här hemma.

Boken handlar om Super-Charlie som helt plötsligt får en ny liten syster. Hon verkar ha en egen superförmåga men Charlie måste hela tiden passa på henne för att se vad det är hon gör. Det går ju inte för sig att hon får styra hela familjen som hon vill.


Bildresultat för super-charlie och skurksystern

På det stora hela gillar jag boken väldigt mycket. Den har stor fantasirikedom samtidigt som den berör den där avundsjukan som lätt kan infinna sig när man får ett litet syskon. Sen att just den här systern verkar ha extra många skurkegenskaper gör ju inte det hela lättar.
Tyvärr har jag dock lite svårt för en del av språket som jag stöter på. Jag gillar inte att det inte är konsekvent i hur de vuxna benämns i boken. Det är mamman och pappan medan mormor inte får någon ändelse utan bara är mormor. Det är säkert gjort med ett specifikt syfte men jag förstår det inte och det hackar min läsning lite.

Men trots denna lilla petitess gillar jag boken. Jag kan också tänka mig att den passar barn väldigt bra. Elin är än så länge lite för ung för den och jag har inte haft möjlighet att prova den på jobbet. Men snart ska jag hitta en lämplig testperson och se hur boken tas emot.

Tack Bonnier Carlsen och författaren för recensionsexemplaret.

3 kommentarer:

 1. Ska säga dig att min yngste har jag läst Super Charlie böckerna för och han gillade dem. Han bör har varit i 7 års åldern då, han är född 2005.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror absolut att hon kommer att gilla dem men än så länge har hon inte ro i kroppen för att läsa den här typen av böcker. Tre ords meningar räcker än så länge för hennes del. Men snart så ska vi ge den en chans.

   Radera
 2. Femåringen här hemma älskar Super-Charlie och fick alla böckerna i julklapp nu, hon kan dem redan nästan utantill.

  SvaraRadera