2017-12-30

Mina nya böcker 2017

Något jag faktiskt varit bra på att göra under det här året är att läsa de böcker som har kommit hem till mig. Så därför tänkte jag bjuda er på lite statistik över antal inkomna böcker och vilka av dem som blivit lästa. Det här är kanske inte intressant för någon annan än mig men jag har stort nöje av det i alla fall.

Så här kommer det gå till, jag går igenom månad för månad (inga snygga diagram), och där kollar jag på antal nytillkomna, antal lästa, och om jag faktiskt gjort mig av men någon av böckerna.

Januari: 5 nya / 4 lästa / 1 utrensad
Februari: 2 nya /  2 lästa
Mars: 7 nya / 6 lästa / 1 utrensad
April: 7 nya / 5 lästa / 1 utrensad
Maj: 3 nya / 2 lästa
Juni: 9 nya / 9 lästa
Juli: 7 nya / 6 lästa
Augusti: 7 nya / 5 lästa
September: 20 nya / 14 lästa / 1 utrensad
Oktober: 10 nya / 7 lästa
November: 8 nya / 3 lästa
December: 3 nya / 1 läst

Sammanlagt blir det 88 nya böcker. 64 av dem har blivit lästa och 4 utrensade vilket gör att jag bara har 20 stycken kvar av årets skörd att läsa. Och med tanke på att jag har rensat bland gamla böcker under årets så gör det att jag nu i slutet av året har 50 böcker kvar att läsa i min bokhylla. Och även om jag ett tag var inne på att försöka komma ner till 30 olästa böcker så är jag ändå riktigt, riktigt nöjd. Det är en halvering sedan föregående år och det känns hur bra som helst.
tyvärr visar ju lite statistiken från sista kvartalet av året att det är på väg att gå åt fel håll igen men det struntar jag i för jag har i alla fall varit duktig och det känns fantastiskt skönt.

2 kommentarer:

  1. Det här var ju fantastiskt duktigt. Jag skulle också behöva minska på antalet olästa, men jag misslyckas kapitalt. Vartenda år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har väl varit tur i oturen att jag det här året helt enkelt inte haft ekonomin till att köpa böcker. Sen har jag försökt att inte fråga efter så många recensionsexemplar dessutom.

      Radera