2012-05-06

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt...

I jäkten och stressen innan jag skulle iväg på 40-årskalas i går så han jag lyssna färdigt på Wicked Lovely av Melissa Marr. Detta var ytterligare en paranormal romans, denna gånger om älvor. Älvor som är min absoluta favorit bland övernaturliga varelser. Alverna i sagan om ringen t ex bara älskar jag. Det blir något överjordiskt med dem. Dessutom älskar jag bilden som målas upp av dem i svenska mytologi, och det är något extra magiskt att gå hem midsommarnatten och se älvringarna dansa över åkrarna här hemma i gryningen. Det är svensk sommar för mig.

Nåväl, tillbaka till boken.

Aislinn har hela sitt liv sett älvorna. De är skrämmande varelser som hon är fullkomligt livrädd för. Men en dag kommer Keenan, en alv fram till henne och börjar försöka uppvakta henne. Aislinn är inte alls intresserad, utan vill hellre ha Seth. Men kan man fly från sitt öde. Keenan är nämligen Sommarkungen som i 900 år har letat efter sin drottning. Detta för att en förbannelse ska brytas, en som hans mor Vinterdrottningen skapade när hon dödade Keenans pappa. En kamp mellan vinter och sommar...

Jag blev inte så där jättefräslt i den här boken. Den grep inte tag i mig och jag känner ingenting för karaktärerna, möjligtvis med undantag av Seth. Keenan tycker jag till en början riktigt illa om, och även om det blir bättre så tycker jag han är självisk och arrogant. Jag nöjer mig helt klart med att ha läst den första boken i den här serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar