2014-02-02

Söndagsfilosoferar # 4

1. Bokskörden denna veckan har helt klart varit okej enligt min mening. Två böcker har hittat hem till mig och den ena är redan utläst (recension kommer den 19/2) och den andra ser jag väldigt mycket fram emot att läsa.

2. Denna veckan har det varit 1-års kalas för världen bästa kille med det underbara litterära namnet Mio. Det blev en Batmantårta till 1-åringen, eller egentligen till hans far som är Batman-fantast. Sambon tyckte i bilen att jag faktiskt skulle ta och skola om mig till konditor och baka tårtor på heltid. I samma veva var han snabb med att tillägga att jag inte skulle vänja mig vid sådana komplimanger - det kostar på att säga dem tydligen.

3. På tal om Mio. Jag tror inte att jag har läst Mio min Mio av Astrid Lindgren någon gång. Jag har sett filmen massor med gånger men jag har nog inte läst boken. Det bara slog mig nu helt plötsligt. Detta måste det bli ändring på.

4. Läsningen denna veckan har väl inte direkt varit på topp - inte bloggningen heller för den delen även om det har kommit en hel del inlägg. Vissa veckor när man känner att det är på tok för mycket på jobbet, framför allt psykiskt då orkar jag som oftast inte läsa när jag kommer hem. Varför vet jag inte när läsningen är det som får mig att koppla av allra mest.

5. Eftersom bloggningen ibland blir lite lidande kan det vara bra att följa Boktyckes 5 tips om hur man håller igång bokbloggen. Det hon skriver är intressant och jag kommer kanske ta till mig ett eller två tips av det hon skriver. Framför allt tror jag på att göra någon form av schema över det man vill blogga om, som en mall liksom. Har man bara en struktur till att börja med så är det lättare att improvisera sen. Bocktycke är en mycket trevlig blogg i övrigt.

6. Denna veckan började jag med mitt tema sagor - eller igår för att vara lite mer exakt. Hittills har jag läst två kortare sagor och kommer förmodligen läsa någon mer ikväll. Eller så börjar jag på någon av de lite längre böckerna. Sagor är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Mina föräldrar har alltid läst och berättat sagor för mig. Och på jobbet använder vi oss flitigt av sagor för tillfället. Eller sagoväsen för att vara mer exakt. Det finns ingenting som kan fånga barn så bra som en riktig saga (enligt min erfarenhet).

7. Snön - jag måste få skriva lite om snön. Nu har snön legat i ungefär en vecka och jag är redan fruktansvärt trött på den. Jag kan tycka det är vackert med snö, jag tycker till och med att det är roligt att vara ute och leka i den. Men då vill jag att 1, det ska inte blåsa 2, det ska vara kallt så att det inte är blötsnö, 3 det ska komma sakta så det inte orsakar trafikkaos (helst ska jag inte behöva utanför dörren medans det snöar) och 4, plusgrader och snö är inte okej, visst det töar bort men kan det inte töa snabbare så det inte blir denna förbaskade (förlåt svordomen) sörja. Jag hatar den.

8. Kan man dricka för mycket te? Jag bara undrar lite snällt. Under dagen har jag hittills druckit ungefär 3-4 liter te. Det verkar inte hälsosamt när man ser det nerskrivet så. Men det är ju så gott och det är så svårt att komma till ro och läsa om man inte har en te-kopp bredvid sig. Dessutom måste jag ha stora muggar. Ju större desto bättre.

Trevlig söndag
 
→ For more, please visit me at: www.facebook.com/jolly.ollie.77

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar