2014-04-15

Tematrio - En deckare i påsk

Äntligen är det påskveckan och jag längtar till torsdag klockan 13 då jag ska gå hem från jobbet och vara ledig hela påsken. Ska bli så skönt. Tydligen har det blivit så att deckare är något som hör påsken till och denna veckan vill Lyran att vi presenterar just favoritdeckare, eller i mitt fall idag, deckarförfattare.

 Vilka är dina tre favoritdeckare? Presentera en bok, författare eller romanfigur. 

1. Harlan Coben har en skrivstil som passar mig perfekt. Jag älskar den ironi som språket i Myron Bolitar-deckarna är skrivna med. Älskar, älskar, älskar. Sen lyckas han som oftast också få till en väldigt bra och klurig story och det är ju ganska viktigt för en deckare om man så säger. Men det är inte bara böckerna om Bolitar som är bra. Även hans fristående böcker gillar jag skarpt även om jag inte läst alla på väldigt länge. Det blir helt enkelt någon lite då och då.

2. David Baldacci och jag går långt tillbaka i tiden. Eller i alla fall ca 10-12 år. Från den första bok jag plockade upp av honom som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på nu - enda fram till den bok jag läste sist vilket var Dagen noll, har jag gillat. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är jag gillar så mycket men det måste helt enkelt vara en blandning av bra karaktärer och bra handling.

3. Eftersom jag inne i ett Christie-stim för tillfället måste jag helt enkelt nämna Agatha Christie. Böckerna är helt enkelt fantastiskt mysiga. Mer behöver egentligen inte sägas.

16 kommentarer:

 1. Jag har läst alla dina och Christe gillar jag, speciellt Tio små negerpojkar, fast den heter nog inte så nu.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä den gör väl inte det men bra är den i alla fall. En riktig höjdar bok.

   Radera
 2. Agatha Christies deckare är jättetrevliga. Måste få tid att läsa någon av hennes böcker igen. De andra författarena har jag aldrig läst något av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är Christie trevlig. Jag tycker också du ska passa på att prova någon av de andra om du får tillfälle och gillar lite mer actionfyllda deckare (typiskt amerikanska). Baldaccis Kamelklubben är riktigt bra.

   Radera
 3. Läste min första Christie i somras, men blev inte överväldigad. Var lite för komplicerat för mig, vill gärna ha en chans att lyckas klura ut mördaren :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag hittills aldrig lyckat med i Christie, men å andra sidan så är det inte ofta jag gör det i andra deckare heller. Men jag gillar att få klura.

   Radera
 4. Gillar också Christe, men har faktiskt inte läst så många.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog bara läst ett tiotal. Det finns massor av mer att välja mellan.

   Radera
 5. Harlan Coben gillar jag, nu var det ett tag sedan jag läste någon av hans böcker men gillar de jag har läst.

  SvaraRadera
 6. Christie är den enda jag läst men är sugen på att testa Coben.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag du ska göra. Han är riktigt bra enligt min mening i alla fall.

   Radera
 7. När det gäller Coben så gillar jag nog de fristående bättre än de om Bolitar. Bolitarböckerna kan bli lite väl grabbigt "hårdkokta" ibland...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst kan Bolitar-böckerna bli det men samtidigt älskar jag ironin i dem och det är det som gör dem så bra enligt min mening.

   Radera