2015-02-20

Bokbloggsjerka 20-23 februari

jerka11Denna veckan har gått så grymt snabbt så jag har knappt hunnit med. Det där med sportlov på fritids har i alla fall visat sig vara grymt kul. Jag är så glad för mitt nya jobb.

Hur som helst, det var inte det detta inlägget skulle handla om utan detta var tänkt bli ett inlägg på veckans bokbloggsjerka. Denna veckan vill Annika att vi berättar lite om vårt inläggsskrivande.

Var (och hur) författar du dina inlägg?

Jag är en impulsiv människa i mitt skrivande. Jag har försökt strukturera upp det på alla möjliga sätt, men det ända jag lyckas hålla någorlunda struktur i är mina recensioner där jag tycker det är skönt att ha en "mall" att utgå ifrån.
När det gäller själva skrivandet blir det oftast att jag helt enkelt sätter mig framför datorn och skriver det som kommer ut ut hjärnan och fingrarna. Jag försöker inte att analysera mitt skrivande för mycket för det hindrar mig i min otroligt kreativa process. Det är bättre att bara låta det flöda. Ibland blir det bra av det hela, somliga gånger kanske inte fullt så bra - men huvudsaken för mig är att jag får skriva.
Så har egentligen allt mitt skrivande fungerat. Även när jag skrev min C-uppsats på högskolan arbetade jag efter den principen. Först samlade jag givetvis alla fakta och sen skrev jag. Det var inte mycket ändrande i efterhand.
Nu kanske ni tror att jag är helt ostrukturerad i mitt skrivande men det är inte helt sant. Som bekant älskar jag ju att skriva listor. Jag har faktiskt en anteckningsbok där jag skriver upp en del av de inläggen jag vill skriva. Inte för att jag tror att jag skulle glömma, utan just för nöjet att skriva listor för hand.

22 kommentarer:

 1. Jag gillar listor också men i slutändan så följer jag de ganska dåligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med. Men som sagt, det är roligt att göra dem....

   Radera
 2. Jag älskar block och penna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En nödvändighet i min värld. Helt klart underskattat i dagen samhälle.

   Radera
 3. Det är nånting med listor...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det. Kan handla om lite struktur i en annars ganska så kaotisk hjärna.

   Radera
 4. Listor har jag aldrig skrivit.... kanske ska börja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar att skriva listor. Många och ofta, och gärna med bra pennor.

   Radera
 5. Jag är precis likadan. Har en fin liten anteckningsbok där jag skriver upp idéer jag får och kommande böcker jag vill läsa. Själva inläggen skriver jag dock helt spontant utan tidigare anteckningar eller annat. Får härdsmälta av för mycket struktur så det blir ingenting istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Bokbloggen är för mig en hobby, precis som skrivandet och då ska det vara spontant och fritt. Men man kan ju alltid ha ambitioner om att vara något mer strukturerad ibland.

   Radera
 6. Vad härligt det låter med den kreativa processen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter vackrare än vad det är. Så värst jätte kreativt är det nog egentligen inte, men som sagt det låter fint.

   Radera
 7. Jag fungerar oftast likadant, även i skolan, samlade fakta först, skrev sen och gjorde egentligen inte mycket ändringar efteråt. Det fungerade förvånansvärt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag också att det gör. Blir inte för mycket press på det sättet och även om det kanske låter flummigt så är/var mina tankar redan rätt så väl formulerade och det är därför det fungerar.

   Radera
 8. Jag är spontan i mitt skrivande och skulle behöva styras upp lite mer ibland, tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det nog inte fel med struktur. Något som fungerar bra kanske till och med hade fungerat ännu bättre. Man vet ju egentligen inte det förrän man har provat. Men ibland är jag för lat för att prova.

   Radera
 9. Jag skulle nog behöva lite mer struktur men trivs egentligen bäst utan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma här. Framför allt eftersom detta skrivande är en hobby.

   Radera
 10. Listor kan vara bra, men att följa upp dem kan vara lite svårare... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket svårare skulle jag vilja säga. Just nu skulle jag nog egentligen behöva sätta mig och skriva en lista över vad jag skulle behöva göra här hemma för att få det lite snyggt och städat. Men även den listan är svår att följa. :)

   Radera
 11. Jag analyserar inte heller mitt skrivande för mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser ingen mening med att överarbeta en text. Då blir det oftast mest tillstökat. :)

   Radera