2018-01-03

Re-read challenge

Varje år översköljs man av en flod av nya spännande böcker. Jag, precis som många med mig vill gärna ha det där nya glittrande som man ser i bokhyllan. Men i år tänker jag mig faktiskt att jag ska försöka återvända till en del gamla favoriter. Böcker jag har läst och älskat och som faktiskt kan få läsas ytterligare en gång.

Tanken är att jag under året ska läsa om minst 6 böcker. Det spelar absolut ingen roll när jag läste boken i fråga, bara att jag har gillat och det helt enkelt vore synd om boken att få stå och damma igen i bokhyllan trots att den är så älskad.

Är det någon som är sugen på att hänga med så vore det jättekul. Då blir det också lite mer press på en att läsa.

Jag har plockat ut 6 böcker som jag väldigt gärna vill läsa om under 2018. Det är inte hugget i sten att det blir just dessa böcker, men mitt intresse av dessa är stort just nu.

 • Harry Potter and the Philosopher Stone av J.K Rowling (okej, den här har jag läst om många gånger men jag har aldrig läst den illustrerade utgåvan och det är det som är tanken.)
 • The name of the wind av Patrick Rothfuss
 • Boktjuven av Markus Zusak
 • Utvandrarna av Vilhelm Moberg
 • Nattens cirkus av Erin Morgenstern
 • Mississippi av Hillary Jordan
Bildresultat för harry potter and the philosopher's stone illustrated editionBildresultat för the name of the windBildresultat för boktjuvenBildresultat för utvandrarna bokBildresultat för nattens cirkusBildresultat för mississippi hillary jordan

6 kommentarer:

 1. Har också funderat på att läsa om lite gamla favoriter så jag kanske hänger på. Sex st låter ju ganska överkomligt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt om du ville göra det. Jag tycker också att sex stycken känns ganska rimligt. Läser man som jag ungefär 100 böcker per år så är inte sex stycken för mycket begärt.

   Radera
 2. Jag har inte läst om böcker sedan jag var ung. Men har flera gamla godingar som jag är jättesugen på att läsa om. Så 2018 kanske blir året då det sker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är egentligen lite synd att man är så dålig på att läsa om. Hoppas då att du kan läsa om något litet i år.

   Radera
 3. Jag fick äntligen upp alla mina böcker från källaren nu i somras (tack och lov innan översvämningen...) och nu njuter jag av att klappa på ryggarna på alla mina gamla favoriter. Det är roligt att du drar igång den här utmaningen för jag har också tänkt läsa om några återfunna guldkorn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt. Tycker absolut att du ska försöka läsa några gamla godingar.

   Radera