2018-01-02

Veckans topplista: mersmak

veckans-topplista-e1500991790676.png

I veckans topplista vill Johanna på Johannas deckarhörna att vi kollar lite närmare på och presenterar 5 nya författare som gav mersmak från 2017. Faktum är att många av de författare som gav mig mersmak redan har fått ett antal böcker lästa och jag kan garantera att det kommer läsas mer av dem, förhoppningsvis redan under 2018.

1. Jag är ju rysligt förtjust i mysdeckare i form av Agatha Christie och Maria Lang. Under 2017 hittade jag Jan Mårtensson som passar utmärkt in i kategorin och jag har redan hunnit med 3 böcker av honom. Tur att det finns ytterligare ungefär 40 stycken.

2. Elin Säfströms En väktares bekännelser lästes under 2017 och jag föll pladask för den underbara berättelsen. Tur hade jag dessutom, för bara ett par veckor senare släpptes Visheten vaknar och den har också hunnit läsas.

3. Karin Slaughters De vackraste är absolut en av de otäckaste böckerna jag läste under 2017 men den gav definitivt mersmak på hennes författarskap. Tur att det finns fler att välja mellan så jag kan få en dos hemskheter med jämna mellanrum.

4. Angie Thomas skrev The Hate U Give, en av de största höjdpunkterna under året. Hon kommer ut med en ny bok i maj vad det verkar och den vill jag absolut väldigt gärna läsa.

5. Jens Lapidus trodde jag länge inte var något för mig och det trots att jag hade en av hans böcker hemma i bokhyllan. Men så läste jag och ville omgående ha mer. Har nu läst tre böcker av honom och vill gärna ha mer.

Bildresultat för helgeandsmordetBildresultat för en väktares bekännelserBildresultat för de vackraste karin slaughterBildresultat för the hate u giveBildresultat för vip-rummet jens lapidus

Jag skulle kunna trippla den här listan men för att nämna ytterligare några som nästan kvalade in; Mariette Lindstein, Joanna Bolouri, Mikael Bergstrand, Kamilla Oresvärd, Set Mattsson.22 kommentarer:

 1. The Hate U give verkar vara en bok som måste läsas.

  SvaraRadera
 2. The hate U give måste jag också läsa så småningom. Jag har inte läst något av någon av författarna på din lista, så tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker absolut att du ska läsa The Hate U Give. En riktigt bra bok. Men jag kan absolut rekommendera de andra författarna också.

   Radera
 3. har läst någon av Lapidus, men aldrig något av Jan Mårtensson. Karin Slaughter står på läslistan. Set Mattsson är verkligen bra också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mårtensson påminner om Christie så därför bara måste det ju vara något för mig. De andra är som sagt också väldigt bra författare.

   Radera
 4. De vackraste är den enda jag läst på din lista, var lite för otäck för mig, men jag har läst annat av författaren som jag gillat. Tack för övriga tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde de andra författarna som du nämnde: Set Mattsson har jag läst, han är bra. Mårtensson har jag också läst, men det var länge sen.

   Radera
  2. De vackraste var helt klart ganska så otäck, men jag gillar att läsa en sådan bok någon gång då och då.

   Radera
 5. Elin Säfström och Karin Slaughter upptäckte jag 2016 annars hade de nog fått vara med på min lista också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, två riktigt trevliga nya bekantskaper.

   Radera
 6. Elin Säfström vill jag läsa, får skriva den på min önskelista.

  SvaraRadera
 7. Säfström, Mårtenson och Lapidus är författare som jag gillar.

  SvaraRadera
 8. Elin Säfström var med på min lista också. Jag vågar inte ge mig på Jan Mårtenssons böcker. Blir så många om jag gillar dem...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det där med att det finns ett antal Mårtensson är ju lite negativt, men vad jag har förstått så är det inte hela världen om man inte läser dem i ordning och då behöver det ju inte vara lika skrämmande. Jag lyssnar i alla fall på dem via Storytel och det är mycket trevlig sällskap när man ska sysselsätta sig med annat tråkigt.

   Radera
 9. Säfströms bok verkar spännande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den absolut. En av 2017 års höjdpunkter.

   Radera
 10. Mårtensson är en gammal favorit. Lapidus kvalade däremot in som årets sämsta hos mig (Top Dogg). Läste precis ut The Hate U Give och den gillade jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad olika man upplever saker. För mig var Top Dogg en stark 4 i betyg och riktigt bra och underhållande.

   Radera
 11. Roligt att du hittade nya favoriter, tack för tips!

  SvaraRadera