2012-08-03

Bokbloggsjerka 3 - 6 augusti

I veckans jerka undrar Annika om: Vilken bokrelaterad pryl står högst upp på din önskelista just nu?

Kan väl inte påstå att det är så värst många bokrelaterade saker jag brukar önska mig. I och för sig skulle jag vilja klä om min lässtol till ett mysigt tyg, men det är inte riktigt en sak. Däremot en String-bokhylla hade absolut inte varit fel. Det har jag velat ha länge, ända sedan jag flyttade hemifrån och mamma tog tillbaka sin gamla från när hon var liten. Hon sa att den tillhörde huset och inte mig. Taskigt läge!
En bra vägglampa att ha i TV-rummet hade inte heller varit fel så jag kan sitta där och läsa samtidigt som sambon tittar på serier. Han vill av någon konstig anledning inte ha tänt i taket när han tittar på TV.

12 kommentarer:

 1. En lampa till TV-rummet är med på min också, fast jag behöver en golvlampa att ha bakom mitt hörn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ett evigt dilemma att inte ha tillräckligt mycket lyse när man ska läsa här hemma. Min sambo är nämligen väldigt ljuskänslig.

   Radera
 2. Smidigt med lässtol, är lite sugen på en bekväm fåtölj. Den senaste grejen jag skaffade var en skrivpulpet för stående läsning - men för att jag sitter för mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lät inte så illa att stå upp och läsa. Då skulle man kunna läsa samtidigt som man lagar mat till exempel. Fast jag brukar variera med ljudbok då i och för sig.

   Radera
 3. En läsfåtölj ja, en riktigt skön en. Det skulle jag vilja ha :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanon att ha. Ärvde min efter mormor, men tyvärr har den ett hemskt rött tyg med små rutor/streck i.

   Radera
 4. Risken med en alldeles för skön fåtölj är att man somnar, speciellt om boken är lite trist... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den risken finns ju men tycker den är större när man ligger ner och läser. Framför allt om man ligger i sängen.

   Radera
 5. Stringhyllor är jättefina, men jag blir alltför nervös av bokhyllor som sitter på väggen efter en olyckshändelse på en tidigare arbetsplats: en hylla på en vägg rasade ned tillsammans med åtskilliga kilo böcker. Tur att personen som hade det arbetsrummet inte var inne när det hände, för då hade det gått illa! Sensmoralen är att man måste vara noga med hur man fäster hyllorna i väggen, för sätter man böcker på dem blir det rätt tungt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gjorde något liknande när jag bodde hemma hos mamma och pappa. Fick för mig att jag skulle ha bokhyllor runt hela rummet, nästan uppe i takhöjd. Det var vara det att det blev lite väl tugnt för skruvarna och alla böckerna rasade i golvet. Det hyllan var inte byggd för tunga saker.

   Radera
 6. Stringhyllor är så snygga! Det får nog bli en sån när jag behöver utöka bokhyllorna nästa gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, de är verkligen en möbel som tilltalar mitt öga.

   Radera