2012-08-01

Belle

Belle, 15 år, har växt upp på en bordell i London. Trots detta har hon ingen aning om vad en bordell är utan hon lever i en skyddad värld. Men en dag råkar hon bli vittne till ett mord på en av de prostituerade och mördaren rövar bort Belle och säljer vidare henne till att bli prosituterad i Frankrike. I Frankrike får hon dock inte stanna länge utan säljs vidare till New Orleans i USA. Allt Belle vill är att komma hem, men för att kunna rymma måste hon skaffa sig pengar.
Hemma i London letar man för fullt efter Belle. Ska de lyckas finnas henne innan allt är för sent.

Det var med höga förväntningar jag satte igång och läsa Belle av Lesley Pearse. Tyvärr måste jag säga att det tog tvärstopp efter bara några få kapitel. Jag har svårt att komma in i handlingen, trots att det händer en hel del. Händelserna saknar djup och det blir lite kaka på kaka över allt som händer. Jag känner ingenting för karakäterna utan de känns för mig väldigt platta. Men mest av allt stör jag mig på språket som känns banalt och jobbigt. Jag får inte tänka själv utan allt skrivs ut, in i minsta detalj.
När jag slutligen kan släppa språket lite grann så drivs jag framåt i handlingen och det går relativt lätt (i brist på bättre ord) att läsa. Men jag lyckas inte fångas någon gång i boken.

Rec ex från Damm förlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar