2013-02-22

Boklboggsjerka 22-25 februari

Veckans jerka hos Annika lyder: Brukar du drabbas av lässvackor ibland och hur gör du i så fall för att ta dig ur dem?

Och visst hamnar jag i lässvackor titt som tätt. Allt från svackor som bara är några dagar till sådana som varar i månader. Typiskt för en svacka hos mig är att jag påbörjar säkert 10 böcker utan att fastna. 10-20 sidor in i boken ger jag upp och går och plockar fram något nytt. Blir lite jobbigt i längden.

Det jag tycker brukar hjälpa är att antingen lyssna på ljudböcker samtidigt som man utför något annat. Annars är det att läsa om böcker - gärna de gamla godingarna som jag redan har läst många gånger och näst intill kan utantill. Gärna får böckerna vara roliga och lättlästa för att det ska hjälpa.
Bra böcker för omläsning enligt mig är Harry Potter, Twilight-serien, Oskyldig, böckerna om Stephanie Plum av Janet Evanovich och böckerna av Dan Brown. Många gånger behöver jag inte ens läsa klart dessa böcker förrän lässuget är tillbaka och jag vill kasta mig in i något nytt. Tyvärr tar det ju ett tag innan man tar tag i botemedlet utan man kämpar med nya böcker.

8 kommentarer:

 1. Ljudböcker är jättebra, man får mycket gjort som i trans medan man har en ljudbok i öronen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja allt tråkigt som vika tvätt, diska och dammsuga.

   Radera
 2. Harry Potter är verkligen bra exempel på böcker som kan få igång läslusten igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är det. Och framför allt de första som är något kortare tycker jag.

   Radera
 3. Omläsning har jag aldrig provat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det väldigt skönt att läsa om. Tryggheten med det kända när något runt omkring är stressigt eller jobbigt eller ibland bara när man älskar en bok så pass mycket.

   Radera
 4. Jag har inte tålamod att läsa om och ljudböcker har jag aldrig provat. Hittills;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att det är delade meningar vad gäller både omläsning och ljudbok. Men tycker definitivt att du i alla fall ska prova ljudbok. Väldigt bra när man utför tråkiga sysslor.

   Radera