2013-02-26

Ett inlägg om lite böcker

Nu är det ju så här att dagen till ära krävs ju ett litet inlägg om böcker. Jag tog ju mig till jobbet idag nästan enbart för att jag skulle få gå på bokrean efteråt. Väl där kan jag ju villig erkänna att jag gick lite bananas. När jag kom hem väntade även två fina paket på mig, ett från adlibris och ett från cdon. Sammanlag kan jag nämna att antalet böcker hamnade på 17. Men till mitt försvar kan tilläggas att jag enbart har lagt ut ca 300 kronor. Resten har varit presentkort. Yeah för julklappspengar....
 
 • True blood serien del 1-3 av Charlaine Harris hittade jag på  cdon för 19 kronor stycket. Eftersom jag länge varit sugen på dessa fick de komma hem till mig.
 • Sju jävligt långa dagar och Konsten att prata med en änkling av Jonathan Tropper. Gillade skarpt Boken om Joe av författaren och slog därför till.
 • Efter mitt inlägg om Kingen igår så fick jag höra att man inte kunde dömma honom efter Draken ögon och när jag hittade Carrie för 39 kronor idag så fick han med andra ord följa med hem.
 • Stolthet och fördom av Jane Austen. Krävs ingen närmare förklaring. Att jag sedan råkade köpa ett exemplar av denna boken på loppis i söndags fast i en engelsk penguinutgåva spelar liksom ingen roll. Vissa böcker kan man ha många exemplar av.
 • Doft av rosor och Som en drömbild av Nora Roberts har jag tittat på många gånger men aldrig riktigt slagit till. Nu så fick de följa med hem.
 • Änglavakter och Tusenskönor av Kristina Ohlsson. Läste Askungar för ett tag sedan och gillade. Kunde därför inte låta bli del två och tre i serien.
 • Lisa Jewell är en favorit och Syskonmakaren har jag suktat efter länge. Hade till och med lånat den på biblioteket men inte riktigt kommit mig för att läsa den. Nu kan den vackert stå och vänta på rätt tid i bokhyllan utan en massa stress.
 • Mr Dixon försvinner är andra delen av Ian Samsons något udda karaktär (har för tillfället glömt bort hans namn) och som utspelar sig på Irland. Definitivt värt sina 49 kronor.
 • Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon har jag hör så mycket gott om så den fick också följa med hem.
 • Överrenskommelser av Simona Ahrnstedt. Gillade hennes andra bok så denna var given.
 • David Baldacci är en av mina absoluta favoritförfattare så när jag hittade en bok av honom som jag inte hade läst fanns det inte mycket att tveka om.
 • Sist men inte minst så fick One more Slice av Leila Lindholm följa med hem. Tycker att hon har väldigt bra recept så ser fram emot att börja baka bröd nu. Men med alla böcker jag måste läsa så vet jag inte riktigt hur det ska gå.
Nu är bara problemet hur jag ska få in alla böcker i bokhyllan. Blir nog så illa tvungen att köpa en bokhylla till snart. Kan ju dessutom tillägga att jag "råkade" gå inom biblioteket också. Men mer om det en annan gång.

2 kommentarer:

 1. Känner mig lite skyldig till inköpet av Carrie... (rodnande smiley), men den är mycket bättre än Drakens ögon :)

  Har precis läst ut Änglavakter och jag tycker att den höga standarden från Askungar håller i sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske det men för 39 kronor så kunde det vara ok.
   Ser fram emot att ta tag i Änglavakter. Ska bara se när jag ska hinna. Har som sagt rätt många som lockar nu...

   Radera