2013-02-25

Teamtrio - Sportlov

Det märks att jag varit hemma idag från jobbet sjuk, men på bättringsvägen. Har nämligen varit lite smått rastlös. Läs ut två böcker har jag lyckats med och här kommer tredje blogginlägget för dagen. Men tematrion hos Lyran känner jag att jag vill vara med på.

Berätta om en bok där någon sport, idrott eller ett sportintresse har en betydande plats! (OK, det blir godkänt om ni kan hitta böcker där sport överhuvudtaget omnämns.)

1. Första helt spontana jag kommer på är Harry Potter där quidditch är den stora sporten och av relativt stor betydelse. I alla fall för en pojke som håller på att växa upp och som försöker hitta sin plats i sin nya värld. (Okej jag vet att det inte är en riktigt sport men lite trixande måste vara godkänt.)

2. Squash är en sport som Robert Langdon i Änglar och demoner undviker pågrund av sin fobi för slutna rum. Sporter han däremot ägnar sig åt är vattenpolo och simhopp och han kallas till och med Delfinen. Detta visade sig ju också vara bra sporter att ägna sig åt om man ska rädda kardinaler från vatten/fontäner. (Ja, jag kan dessa böcker utantill.)

3.Pistolskytte är också en sportslig gren mig veteligen och det är en jag inte hade velat se Stephanie Plum (i One for the money) delta i. Hon förvarar hellre pistolen i kakburken där den inte gör vidare mycket nytta. (Långsökt men endå. De befinner sig i alla fall på en skjutbana.)

Där kommer mina något långsökta svar för uppenbarligen har jag inte så många böcker som handlar om sport. Kanske ska jag införskaffa någon i morgon på bokrean. Man vet aldrig.

12 kommentarer:

 1. Nej det är inte lätt att komma på - jag hade också med quidditch. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trolla lite och sen hitta på så går det.

   Radera
 2. Det var väldigt svårt i dag :)

  SvaraRadera
 3. Jag tog också med Harry Potter på min lista

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var på något sätt ett självklart val.

   Radera
 4. Jag tänkte faktiskt på Harry Potter, men svarar så ofta med de böckerna;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo onekeligen passar de in till det mesta. Så måste det väl helt enkelt bli med världens (enligt mig) bästa böcker.

   Radera
 5. Harry Potter tänkte jag inte på, jag tänkte inte ens på skönlitterära böcker
  Krya på dig
  Mia

  SvaraRadera
 6. Svar
  1. JAg fick använda de grå för att i huvudtaget komma på något.

   Radera