2014-06-13

Bokbloggsjerka 13-16 juni

jerka11Fredag och jerka hos Annika igen. Och inte vilken fredag som helst utan skolavslutningsfredag och student. Nu ska kanske inte jag gå på sommarlov - inte ens semester (dock en student - men inte min egen) - men skolavslutning är verkligen en kickstart på sommaren. Oavsett väder så är det sommar från idag. Sen att det varit sommarvärme i en månad hör inte hit.
Nog diskuterat om väder, det var böcker som skulle diskuteras. Och läsning förstås....

Vad ska du läsa i sommar?

Jag måste erkänna att jag inte direkt har några planer för vad jag ska läsa. Givetvis håller jag för tillfället på att prioritera mina recensionsexemplar. Jag har en vacker hög som ligger och väntar på mig, men framför allt på lästid. Sen ska jag definitivt läsa Nordiska väsen av Johan Egerkrans och Sätt mig i brand av Tahereh Mafi. Dessutom är jag för tillfället väldigt sugen på att läsa fantasy. Antingen plockar jag upp del två i Song of Ice and Fire-serien av George R.R Martin eller så blir det någon annan spännande serie som antingen är på väg hem till mig eller som vackert väntar i bokhyllan.

Ojsan! Det verkade som om jag hade en hel del sommarläsningsplaner i alla fall, även om det är lite spretigt.

34 kommentarer:

 1. Jag hoppas få mycket läst under semestern som är lite senare :) Jag planerar inte heller utan tar det jag känner för just för stunden fast rec-ex ska jag försöka prioritera med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju hela grejen med semester att ta dagen som den kommer.

   Radera
 2. Jag tycker det låter som lagom stora sommarplaner :) Jag ska också försöka prioritera recex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ett måste. Har en vacker hög som väntar och som jag hade tänkt hinna med för ett par månader sedan men som jag helt enkelt inte hunnit med.

   Radera
 3. Egentligen tror jag att jag brukar läsa mindre på sommaren, det är ju så mycket annat man ska göra då också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, framför allt så försvinner ju sommarkvällarna. Mycket som måste grillas och många människor att umgås med. Men några böcker ska jag allt hinna med.

   Radera
 4. Tänk att det ofta blir så där, jag börjar också ofta med att påstå att jag inte har ngn plan... fast jag ska förstås göra/läsa det och det och det. Hjärnan är bra på att försöka lura sig själv tror jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Min hjärna är mästare på att luras på alla möjliga sätt.... :)

   Radera
 5. Rec.ex är nog det enda som jag planerar läsningen av

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med sen är det ju de där böckerna som jag för tillfället längtar lite extra efter.

   Radera
 6. Jag funderar på att ta med del 2 i Sagan om is och eld på semestern, det är ju rätt många sidor att läsa.

  SvaraRadera
 7. Jag har beställt del 1 i SOIOE-serien... eftersom ni är ett par stycken som tänker läsa den andra hoppas jag att den första är läsvärd :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är absolut läsvärd. Enda anledningen till att tvåan inte blivit läst än beror på tjockleken. Har ingenting emot en tjock bok, men en tjock pocketbok är ingen höjdare.

   Radera
 8. Också sugen på Fantasy men vet inte vad jag vill läsa, får se om jag hittar något i hyllan.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har massor av oläst fantasy i min hylla och mer är på ingång. Har i stort sett varit sugen på det hela året men hela tiden något som kommit emellan.

   Radera
 9. Ungefär så där låter det hos mig också. "Jag har ingen plan, men..."

  SvaraRadera
 10. George RR Martin är ju så bra! Satsa på honom om du är sugen på fantasy. ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst första boken och tyckte jättemycket om den så ser fram emot fortsättningen. Och tv-serien är ju bara bäst...

   Radera
 11. Hoppas du hinner med många bra böcker i sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag med och får önska dig detsamma.... :))

   Radera
 12. Trodde också att jag inte hade några läsplaner, men mina reservationer på biblioteket kommer ju när de kommer och då blir de ju lästa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är fruktansvärt dålig på att läsa mina låneböcker. Bästa för mig just nu är helt klart att inte låna så mycket böcker på bibblan. Jag har för många olästa böcker hemma.

   Radera
 13. Finfina planer verkar det som. Det är så mysigt att veta vad som ligger där och väntar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Ja visst är det men också lite stressande. Så många böcker som jag vill läsa och så lite tid.

   Radera
 14. Jag vill också hinna med andra delen i Sagan om is och eld under sommarn. Men skall först prioritera några andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland får vissa böcker prioriteras lite högre.

   Radera
 15. Spretighet tycker jag är bra, för även om jag kan fastna i och läsa bok efter bok i en serie så är det variation som håller läslusten levande hos mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig med. Är jag i samma "värld" eller möter samma karaktärer för mycket så tröttnar jag lätt även om det är riktiga favoriter. Därför är det bra att blanda så att något jag egentligen tycker är jättebra, blir sämre.

   Radera
 16. Tegelstenar skrämmer mig lite. Men när man väl börjat läsa och kommit in i boken brukar de flyta på snabbt ändå. Gäller bara att ta steget... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det och jag brukar för det mesta inte ha problem med tegelstenar, det är bara just nu när jag känner att jag vill ha upp farten på läsandet lite. Då passar tunnare böcker.

   Radera
 17. Jag har en hel hög med att läsa böcker här hemma, både nya och hyllvärmare, så jag väljer allt efter vad jag känner för, inga direkta planer för sommarens läsning.

  SvaraRadera