2014-06-24

Bokmässan #2

Det kommer en hel del författare till bokmässan som jag är grymt förtjust i, men bäst tror jag ändå att jag gillar Fredrik Backman av de jag har läst om hittills. Att jag älskar En man som heter Ove och Min mormor hälsar och säger förlåt är väl ingen överraskning om man har läst min blogg lite i alla fall. Och i höst dyker ju faktiskt nästa bok upp. Britt-Marie var här verkar precis som tidigare böcker var väldigt bra och är ett måste ha i min bokhylla. 

BMVH4

Britt-Marie var här.

En roman om förälskelse, andra chanser och att sparka på det som rullar.

Britt-Marie är faktiskt inte passivt aggressiv. Det är bara det att smuts, repor och felaktigt organiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. Hon har just lämnat ett 40-årigt äktenskap och liv som hemmafru, och det enda arbete hon kan få finns i Borg, ett finanskrisdrabbat litet samhälle vid en väg där allt utom den ölstinkande pizzerian är nedlagt eller till salu. Britt-Marie avskyr fotboll, Borg har inget annat än fotbollen kvar. Det är sannerligen inte början på en underbar vänskap.
Men när byns ungdomslag behöver en tränare så desperat att de till slut är redo att ge jobbet till vem som helst, då bryr de sig inte om petitesser som att hon absolut inte vill ha det. När Britt-Marie dessutom blir utbjuden på dejt av en polis och bryter handen i ett solarie finns det ingen återvändo.
Britt-Marie var här är en kärlekshistoria och en kärleksförklaring. Om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja, och om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna.


Text och bild har jag hämtat här. Fredrik skriver också på sin blogg att boken kommer säljas i förhand på bokmässan och att han kommer sitta där och klottra sitt namn i böckerna. Visst låter det bra! Så den här boken skrivs definitivt upp på inköpslistan för bokmässan och att komma till signeringen ska jag också försöka få till. 

(Om inte annat verkar det som om Fredrik ska komma till Karlskrona i november och det kan jag ju inte missa.)

Det här är ett inlägg i min uppladdning inför Bokmässan 2014.

6 kommentarer: