2016-12-18

Några tankar en söndag


Fairy tales are more than true; not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be beaten.  … G.K. Chesterton:
  • Den här veckans bästa är sänghäng... I morse var jag och lillan uppe och åt frukost men sen hamnade vi i sängen igen och där låg vi se länge i dvala och bara mös tillsammans med hennes pappa. Lite ljudbok, massor med mys, en liten powernap och ingenting i världen att passa. Så borde alla mornar få vara.
  • De här veckan har jag lite övergivit tv-seriernas värld och mer och mer börjat närma mig böckerna igen. Precis innan jag satte mig vid datorn avslutade jag Springfloden som jag har läst och lyssnat på i kombination. I slutänden blev det till en positiv överraskning.
  • Det här säger jag förmodligen varje år men gode värld vad december månad har gått snabbt hittills. Redan fjärde advent och mindre än en vecka kvar till julafton. Alla julklapparna är för en gångs skull redan inhandlade även om vi fortfarande väntar på att en del ska dyka upp med posten. Helt ärlig är jag lite nervös över just detta faktum, att de beställda paketen inte riktigt ska hinna komma. Vad gör man då? Min tillit till posten är inte direkt på topp just nu.
  • Och på tal om den där posten som inte riktigt behagar komma - för nästan en månad sedan fick jag en förfrågan om jag ville läsa några böcker. Jag tackade ja, eftersom det var titlar som jag var väldigt sugen på att läsa. De har ännu inte kommit hem... 
  • Vi ska åka iväg över jul. Och som vanligt krävs det ju då packlistor. I år funderar jag däremot inte så mycket över vad jag ska packa i läsväg. Faktum är att jag är tveksam till om jag kommer packa ner en endaste bok. Däremot är listan lång över vad som ska packas till dottern. Så problemet med vad som ska packas är konstant, bara fokus som skiftats.
Nu ska i alla fall jag ta och förvandla mig till matmaskin en liten stund och påbörja en ny ljudbok. Ha en bra söndagskväll alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar