2016-12-21

De bortglömda av David BaldacciJohn Puller jobbar som utredare inom den amerikanska armén. Via sin far får han ett brev från sin faster i Paradise, Florida där han ombes komma ner och hjälpa henne med en sak. Människor verkar inte vara vad de utger sig för att vara och det verkar också som om människor försvinner. Men när Puller väl kommer ner till Paradise så har hans faster dött. Polisen anser att hon dött genom en olycka. Puller är inte fullt så övertygad och börjar själv utreda saken.

De bortglömda

Ytterligare en bok av David Baldacci läst och inte heller den här gången blir ja besviken. Den här boken grottar verkligen ner sig i mänsklighetens mörkare sidor och den har ett riktigt obehagligt tema. Ganska så tidigt in i historien förstår jag som läsare vad det kommer att handla om men det är ändå spännande att följa Pullers och de andra karaktärernas väg mot kunskap. Det enda jag ser som lite negativt i den här boken är egentligen huvudkaraktären. Jag har absolut ingenting emot honom men helt ärligt så är alla hjältarna som Baldacci skriver om ganska så snarlika, både i deras karaktär och hur jag gestaltar dem i mitt huvud. Här får vi följa en militär, in en annan serie en lönnmördare till CIA, någon gång Secret Service agenter och likheterna dem emellan är faktiskt ganska så stora. Trots det så stör jag mig inte massor. Anledningen till att jag reagerade den här gången är kanske att jag nästan med en gång efter att den här boken tog slut så började jag på en ljudbok om Will Robie som är CIA-killen.
Boken kräver heller ingen större ansträngning att läsa. Det är lättläst och stort driv så den har passat utmärkt att läsa nu när jag inte vet när jag kan tigga till mig nästa lässtund.

3 anledningar till varför De bortglömda är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. För att det är högt tempo och spännande rätt igenom. Samtidigt är den perfekt för mig just nu då den samtidigt inte kräver en jätteengagerad läsare. Precis vad som behövs ibland.

2. Trots att jag klagade lite på huvudkaraktären tidigare i recensionen så tycker jag ändå ganska så mycket om John Puller. Han är ganska så stereotyp men på ett positivt sätt. Det finns egentligen ingenting med honom som jag inte gillar - möjligtvis med armésnaggade frisyren som undantag. Det är verkligen inte min grej.

3. Jag gillade att få läsa om Florida, kanske mest för att jag och maken spenderade några dagar där i januari i år. Däremot beskrivs Florida som en solig och varm stat i den här boken. Det är inte riktigt överrensstämande med min upplevelse. Vem åker aldrig på semester och när hon väl gör det hamnar i ett Florida där temperaturen landar på 7 plusgradet. Och nej jag har inte glömt någon siffra.

De bortglömda får 4/5 i betyg av mig.

Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris, Bokus och Cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar