2017-05-04

Helgfrågan v. 18


Jag har haft ett par ganska så låga dagar. Har inte mått helt hundra så dottern och jag har mest spenderat dem genom att ligga på golvet och leka samtidigt som TV'n varit på i bakgrunden. Idag har det till exempel rullat vänner i stort sett hela dagen. Blogglust har det tyvärr inte funnits alls och därför ligger jag redan fyra böcker efter i recensionshögen, men det tar vi och tänker på en annan dag tycker jag. Idag ska jag istället försöka formulera ett svar i Helgfrågan hos Mia.

Vilken klassiker tycker ni absolut att man ska läsa?

Bara en? Hur ska jag kunna ge bara en bok som svar? Äh, det blir tre böcker som jag anser att ni inte får missa under några som helst omständigheter.

Bildresultat för jane eyre book
Jane Eyre av Charlotte Brontë: Jag brukar säga att det här är min absoluta favoritklassiker, och även om den kanske har fått lite konkurrens så kan jag inte låta bli att nämna den. Mörk kärlek i en spännande tidsålder. Tummen upp för det...
Bildresultat för utvandrarna bok
Bildresultat för och så var det bara enUtvandrarna av Vilhelm Moberg: Okej.. Det här är den lite modernare klassiker som nog har tagit över första platsen. För helt ärligt så är det här nog den absolut bästa bok jag läst, i alla fall om du fortsätter vidare i serien. Så bra och så viktig om en väldigt viktig tid i svensk historia som på många sätt är aktuell även idag.

Och så var det bara en av Agatha Christie: Jag måste ju nämna något av favoriten Agatha Christie också. Många är de böcker som hon skrivit som trollbundit mig men det är nog ändå Och så är de bara en. Kanske inte är den bästa boken av henne enligt mig, men den är på något sätt ändå en bok som symboliserar hennes författarskap på ett utmärkt sätt.


20 kommentarer:

 1. Har läst alla tre. Jane Eyre är en favorit!

  SvaraRadera
 2. har också läst alla tre. jättesvårt att välja bara en av alla jättefina klassiker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag skulle vilja säga att det är stört omöjligt!

   Radera
 3. Jane Eyre är en favorit. Moberg har jag kvar att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du fantastisk läsning framför dig.

   Radera
 4. Det känns bra när man har läst alla av de du räknar upp. Jane Eyre är den enda som jag inte tyckte om :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, den är ju så bra. Men smaken är ju olika och det är ju bra det.

   Radera
 5. Kunde inte heller bara säga en... :)

  SvaraRadera
 6. Vilhelm Mobergs serie har jag börjat på, läst första boken än så länge och jag är så glad att jag äntligen tog tag i att läsa den. Så himla bra =)

  SvaraRadera
 7. Jag har läst Moberg och Christie, de böckerna förmodligen älskar jag. Är typ jämt sugen på en Christie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Christie funkar verkligen under alla tillfällen.

   Radera
 8. Moberg och Christie, självklara klassiker.

  SvaraRadera
 9. Agatha Christie förtjänar verkligen att vara med på listan.
  Hoppas du snart mår bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja för Christie är helt enkelt bäst. Tack för omtanken, det känns bättre nu.

   Radera
 10. Jane Eyre har jag sett som film, men jag borde förstås läsa boken också. Utvandrarna skall jag också läsa, precis som Raskens som jag tar upp i mitt inlägg. Även Mobergs böcker har jag sett som filmer, men inte läst. Jag hoppas hinna läsa flera av klassikerna och även andra hyllvärmare under juni-juli, innan bokfloden av nya böcker i augusti. Hoppas att du mår bättre i dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommaren är ju perfekt för att försöka läsa ikapp inte fullt så nya böcker. För som du säger så kommer det definitivt fler böcker sen.
   Tack för omtanken.

   Radera
 11. Hela Mobergs Utvandrarsvit är helt fantastisk. Läste den som ung och håller på med en omläsning. Skall läsa bok tre nästa månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut gäller det hela sviten men jag tänkte att har man bara börjat på första boken så kan man inte låta bli att läsa fortsättningen.

   Radera