2017-05-23

Tematrio: Mammor

Det börjar nalkas morsdag. På söndag är det dags men redan i veckans tematrio är det dags att lyfta dessa fantastiska människor som kallas mammor. Eller, nåja... alla är kanske inte sådär värst lämpade för uppgiften, men då blir de kanske mer minnesvärda.

1. Alltså, mammornas mamma kommer för mig alltid vara Molly Weasley. Hon dyker liksom upp som gumman i lådan så fort jag tänker på mammor i litteraturen. Hon hade gärna fått vara min mamma, trots att jag är ytterst nöjd Harry Potter-böckerna.

2. Ja kommer inte ihåg mammans namn i Vassa föremål av Gillian Flynn men nog är hon minnesvärd alltid. Jag tänker inte säga mer för att inte riskera att spoila för någon.

3. Cersei Lannister är ju onekligen en mamma utöver det vanliga. Hon är absolut inte en karaktär som man gärna knyter kontakt med men hennes moderskänslor är absolut ingenting att tveka över. Du hittar henne i Game of Thrones eller i A Song of Ice and Fire av George R.R Martin.

8 kommentarer:

 1. Molly Weasley glömde jag helt. Jag läser Vassa föremål just nu och mamman är verkligen minnesvärd.

  SvaraRadera
 2. två okända mammor och en som jag borde känt igen. Vassa föremål har jag läst för längesedan, men jag minns bara att jag tyckte att den var väldigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det vara ibland. För mig var mamman i Vassa föremål en sådan där typ av mamma som verkligen kröp under mitt skinn.

   Radera
 3. Rätt! Gillian Flynns mamma i Vassa föremål är ett intressant stycke människa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan man helt klart uttrycka det....

   Radera
 4. Molly Weasley kom jag inte på och Vassa föremål har jag inte läst än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Molly Weasley var helt klart den första som poppade upp i min hjärna. Vassa föremål är riktigt bra, bättre än vad jag hade förväntat mig.

   Radera