2017-05-16

Tematrio: Pojkar

Denna veckan var temat på Lyrans Tematrio ganska så självklart. Eftersom vi förra veckan pratade om flickor har det såklart blivit pojkarnas tur.

Berätta om tre bra romaner som handlar om pojkar!

1. Pojken i randig pyjamas av John Boyne är ett självklart inslag i den här trion. En fantastiskt bok om en pojke vars pappa är högsta ansvarig på Auschwitz men som inte har en aning om varför vissa människor tvingas gå runt i pyjamas hela tiden.

2. PAX-serien av Åsa Larsson och Ingela Korsell handlar om två ganska så vilsna pojkar som kastas in i en ny verklighet när de kommer till Mariefred. De får möta alla möjliga väsen som ingen länge tror på men som verkar vara mer än verkliga.

3. Pojkarnas pojke måste väl ändå vara Peter Pan av J. M Barrie. Pojken som absolut inte vill bli stor och som slåss mot pirater och indianer. Jag har läst boken på engelska en gång men skulle faktiskt väldigt gärna även läsa den på svenska.

8 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av böckerna i din trio.

  SvaraRadera
 2. Peter Pan var ju ett superbra exempel!

  SvaraRadera
 3. Tre riktigt bra författare! Pax-serien har jag kommit efter lite med men tänkte plocka med några till sommarens stugsemester =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter so utmärkt stugläsning....

   Radera
 4. Pojken i randig pyjamas och Peter Pan har jag läst. Bra båda två.

  SvaraRadera