2017-09-14

Barnbokstorsdag: Bebisbrokiga

Några böcker som är favoriter här hemma är Stina Wirséns böcker om Bebisbrokiga. Om liten Skär och lilla Ruta och de andra. Detta är böcker som är skrivna för de allra yngsta och de vi har läst är Dela!, Gul!, Sov!, Bygga! och Bang!. Jag tror att det finns fler men jag har ännu inte forskat närmare kring saken.



Böckerna är i alla fall fantastiska för att de är väldigt relaterbara även för de allra yngsta. Okej Elin vet ännu inte hur man delar med sig mer än att jag möjligtvis kan få smaka på hennes redan tuggade smörgås men väldigt snart är vi där (kanske lite för snart enligt min mening). De är enkelt uppbyggda, har tydliga teckningar, lagom mycket färg för att det inte ska störa de intryck som du som liten människa håller på att ta in. Dessutom har de precis lagom mycket text enligt min man som annars har lite svårt för det här med läsning. Här hemma läser vi dem avigt och rätt, och så smakar vi lite på dem mellan varven. Precis som en bra barnbok ska vara med andra ord. Den ska hålla för omläsning hur många gånger som helst - helst även av den vuxna som läser. Och det gör dessa.



Sen bjuder jag på lite bilder av Elin när hon läser Sov! vilken jag hoppas hon kan lära sig lite av. För det där med att sova är absolut inte hennes starkaste sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar