2012-04-14

Det nödvändiga med lördagar

När man jobbar heltid - dagtid - så finns det inte så mycket tid över till vanligt liv i veckorna. Därför längtar man efter helgen, att få sova länge, läsa så mycket man orkar och att bara ta det lugnt. Men sen hinner verkligheten ifatt en och man inser att när lördagen väl kommer så måste man städa, tvätta och allt annat tråkigt som faktiskt måste göras och som man inte hinner (orkar) under arbetsveckan.
Sova länge gick inte alls den här lördagen (heller). Enda sedan i julas har jag nästan inte lyckats sova längre än till klockan åtta om morgnarna. Jag som tidigare sov till 10-11 i bästa fall. Så hej då sovmorgon.
Dagens huvuduppgift var att ta sig till tippen för att slänga allt som man hinner samla på sig. Sambon och jag har bott ett halvår i vårt hus, ändå så hade vi ett fullt släp med oss när vi kom till tippen. Hur gick det till?
Sen har vi hämtat sängar på både det ena och det andra stället. Om två helger får vi nämligen finbesök ifrån Skåne då sambons mamma, styvfarsa och syskon kommer på besök. Då gäller det att in ackordera allihopa någorlunda smidigt - med följd att vi har sängar stående i nästan varenda rum. (Det positiva med det är att jag i alla fall har massor med ställen att ligga och läsa på.)
Nu är i alla fall allt tråkigt överstökat och jag ser fram emot några lästimmar i Fallen som verkar riktigt lovande. Kanske ska jag också unna mig ett glas rött till den, eller sätta på en stor balja te.

Sådant här påslakan skulle jag vilja ha i min säng...

2 kommentarer:

 1. Vilket härligt påslakan. Risken för att läsa på den istället för att sova är nog stor.

  Är lite nyfiken på Fallen jag med. Visst är det en serie?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det verkar vara en serie och det lutar mycket åt att jag måste läsa del 2 också. Torment tror jag att den heter.

   Radera