2012-04-20

Mera om Mickey Haller

Jag har vid ett  flertal tillfällen stiftat bekantskap med Mickey Haller. Faktiskt så är det bara någon vecka sedan jag lyssnade slut på The Reversal om Haller och Bosch. Och eftersom jag gillar Michael Connellys böcker så fick The Fifth Witness följa med hem från biblioteket för ett tag sedan.

Haller är advokat, och han sysslar med mord. Men efter ekonomins nersving så har folk inte längre råd att anlita dyra advokater så därför inriktar sig Haller på att hjälpa folk att slippa bli av med sina hus. Genom detta kommer han i kontakt med ensamstående mamman Lisa Trammel. Lisa ligger illa till för att bli av med sitt hus, och har därför startat upp en organisation som kallas FLAG och hon driver protester utanför bankerna. Så när Haller en dag får ett samtal om att Lisa har blivit arresterad för mordet på en av höjdarna inom banken så blir han faktiskt inte alls speciellt förvånad.

Det här är en bok som handlar om en rättegång. Den handlar om Hallers försök att få Lisa Trammel frikänd trots en hel del bevis. För givetvis kan det inte vara en enkel utredning och ett enkelt brott. Utan det är många tvister. Är Lisa skylldig eller är hon oskyldig. Det är en fråga som jag ställer mig genom hela boken.

Som med många av Connellys böcker är denna välskriven och väldigt underhållande och jag gillar skarpt den här typen av böcker. Den enda som drog ner den lite var att jag inte fick något tempo i min läsning och det beror nog till stora delar på att jag läste den på engelska samt att det var rätt så mycket fackspråk, i alla fall de delar som handlar om själva rättegången. Sidstoryn var det inte alls några problem med att förstå. Och det är inte det att jag inte har kännedom om orden utan de har jag hört många gånger när jag tittar på liknande filmer, men jag har nog aldrig sett orden skrivna innan så jag fick verkligen läsa orden istället för att få ordbilder av dem. Detta tog i min mening onödig tid.

Men det är absolut en bra bok som jag varmt kan rekommendera till alla som gillar den här typen av böcker.

1 kommentar:

  1. Har många av Connelys böcker men denna har jag inte hunnit läsa!

    SvaraRadera