2012-04-12

The Reversal

Min första ljudbok på engelska är avklarad, och det var tvärt om vad jag trodde, inga problem alls. Jag trodde inte att jag skulle kunna vara så pass avslappnad när jag lyssnade på engelska som jag kan kan vara när jag lyssnar på svenska, men fel, fel, fel av mig.

Boken som fick hålla mig sällskap var The Reversal av Michael Connelly.
Jason Jessup dömdes för 24 år sedan för mordet på den 12-årig flickan Melissa. Men i och med ett spermaprov som fanns på flickans klänning visade ett DNA-prov att sperman inte var från honom och han släpps på fri fot. Men staten är fortfarande övertygad om att Jessup är den skyldige och kallar därför in advokaten Mickey Haller att ta sig an rättegången och jobba för åklagarsidan för en gångs skull. Haller som själv har en dotter i ungefär samma ålder som den mördade flickan tar sig an fallet. Till sin hjälp har han sin ex-fru Maggie och sin halvbror Harry Bosch.

Det här var en väldigt kort bok - bara 6 skivor och jag brukar ha lite svårt för för korta böcker ibland, men det gjorde inget alls i det här fallet. Jag tycker att den är bra, faktiskt riktigt bra. Jag gillade tanken med att Haller gick över gränsen och jobbade för den goda sidan i det här fallet. Dessutom är det en bok utan en massa krussiduller och "turn of events" - vi kör istället raka puckar. Detta gör i och för sig att karaktärsbeskrivningarna faller en del. Författaren tar i stort sätt för givet att du har läst tidigare böcker av  honom om Bosch och Haller. Men eftersom jag har läst det mesta (som är översatt till svenska) av Connelly så gjorde det mig ingenting. Dessutom visste man i stort sätt hela tiden utgången av boken - även om jag blev överraskad på slutet. Och det är ju det som är själva vitsen - att inte riktigt kunna lista ut hela handlingen.

Slutligen kan jag skriva att det absolut inte är min sista bok som jag lyssnar på på engelska - i själva verket har jag redan en ny i öronen - det är inte heller min sista bok av Connelly.

Bokens titel på svenska: Prövningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar