2013-04-01

Kretsen av Maggie Stiefvater

KretsenIdag ska jag ta tag i att skriva en recension om Kretsen av Maggie Stiefvater. Det var ett tag sedan jag läste den så tyvärr har den hunnit sjunka undan lite ur medvetandet. Ibland är det bra med minnesanteckningar. Vad boken handlar om kan ni läsa här:

Det var väldigt skönt att läsa en bok med en något annorlunda twist på samma innehåll som man kan läsa om i oändligt många YA-böcker. Pojke möter flicka och blir kära ni vet. Det har lästs om förut och kommer läsas om igen. Här får Blue veta från tidig ålder att hon kommer att döda sin stora kärlek med en kyss.Då finns det kanske helt enkelt en anledning till att inte bli kär. Men visst ligger kärleken där och spökar i bakgrunden - och visst kan jag gissa hur det hela kommer att utveckla sig. Det gör dock inget för det är av underordnad betydelse.

Sen är det väldigt intressant att läsa en nya magisk förteelse. Det här med magiska linjer och sovande kungar har jag inte hört talas om tidigare. Jag vet inte om författaren har hittat på detta eller om det finns som magiska skrönor i verkligheten. Oavsett så var det frächt och nytt och det gillar jag. Brukar gilla när magi är inblandad så det är alltid trevligt.

Karaktärerna i boken känns nya och trevliga. Gillar de nya bekantskaper jag ställs framför. Framför allt måste jag säga att jag gillar Ronan som inte har den synligaste rollen i berättelsen, men jag vill väldigt gärna veta mera så det hoppas jag på inför kommande böcker.

Språket i boken är lätt och ledigt så det här var en bok som gick fort att läsa. Det är inlevelsefullt och vacker och lyckas fånga mig i boken och driva mig framåt. Lite "trögt" i början men det lossnade rätt så fort när man väl lärt sig känna igen karaktärerna.

Trots alla lovord jag har skrivit om boken så når den inte riktigt hela vägen fram för mig. Kanske handlar det helt enkelt om att jag inte fick alla svar nu redan från början och att jag måste läsa vidare i serien för att den ska kunna bli det där lite extra. Oavsett så är det en riktigt bra bok och jag ser fram emot att läsa fortsättningen.


Boken fick jag av Booked. Tack så mycket.

2 kommentarer:

  1. Flott bokomtale! Denne boken har jeg veldig lyst til å lese :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag du ska göra fär den är väldigt bra.

      Radera