2013-04-09

Top Ten Tuesday

Tisdag och då är det dags för Top Ten Tuesday hos The Broke and the Bookish. Denna vecka ska man berätta om 10 favoritböcker som man hade innan man började blogga.

1. Harry Potter av J.K Rowling. Nämn vilken av böckerna du vill - jag hade kunnat ha en 7 punkter lång lista utifrån enbart Potter.

2. Twilight av Stephanie Meyer. Även här kan det väljas och vrakas bland böckerna även om jag nog gillar första boken mest.

3. One for the Money av Janet Evanovich. Ok. Kanske är det så att första boken inte är den absolut bästa men har så väldigt svårt att komma ihåg vilken som är vilken. Har trots allt läst 18 stycken + mellannovellerna så det finns några att välja mellan.

4. Främlingen av Diana Gabaldon var en riktigt toppenbok. Älskade!! Har däremot haft lite svårt för att komma in i tvåan, den har ju så liten text och är så tjock.

5. Mördarens märke av Daniel Silva får jag nog räkna in här.

6. Böckerna om Eragon av Chrisopher Paolini tycker jag är fantastiska. Kan återigen inte säga vilken bok som är bäst.

7. Robin Hobb har skrivit fantastiska böcker som börjar med Mördarens lärning. Underbara böcker.

8. Jane Eyre höll jag nästan på att glömma. Skäms på mig. Charlotte Brontë har lyckats skriva en toppenbok. Bästa klassikern hittills.

9. Kamelklubben av David Baldacci är en favorit helt klart.

10. Sen kan jag inte ha en lista utan att nämna Änglar och Demoner av Dan Brown. Da Vinci koden är också bra men Ängalar och Demoner är bättre.

Hade förmodligen kunna fylla på den här lista med massor med fler böcker även om den tekniskt sätt är fler är tio böcker. Det kan helt enkelt inte hjälpas.

2 kommentarer:

  1. Jag har läst de tre första böckerna om Eragon och det är vekrligen fantasy som passar mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte mycket om alla fyra böckerna så tycker definitivt du ska plocka upp den sista boken.

      Radera