2013-04-23

Top Ten Tuesday


The Broke and the Bookish har varje tisdag något de kallar för Top Ten Tuesday. Denna veckan ska vi berätta om böcker vi inte trodde vi skulle gilla men inte gjorde och fem böcker vi inte trodde vi skule gilla men gjorde.

Böcker jag trodde jag skulle gilla men inte riktigt gjorde:

1. Brödraskapet av Robyn Young trodde jag definitivt skulle vara en bok för mig. Det kanske inte riktigt blev så. Helt okej men absolut inte kärlek. Kommer nog dock läsa nästa bok någon gång. Kan ju bli bättre.

2. Anna Karenina. Vad hände liksom. Inbillar mig att jag ska älska denna typen av böcker men blev väldigt besviken. Så pass besviken att jag gav upp när jag läst 700 av 900 sidor.

3. Emma av Jane Austen är ett lika dant exempel som ovan nämnda bok. Gillar helt enkelt inte Emma som karaktär och då tappar boken mitt intresse.

4. Magikerna av Lev Grossman skulle vara en blandning mellan Narnia och Harry Potter. Trots namnet så saknades magin i läsningen och boken föll platt.

5. Nattens begär av Sherilyn Kenyon var absolut en bok jag såg mycket fram emot att läsa men när man inte kan hålla reda på sakkunskap så sjunker betyget i min bok.

Böcker jag inte trodde jag skulle gilla men gjorde:

1. En man som heter Ove av Fredrik Backman. Var väldigt tveksam till att öppna denna boken men vad glad jag är att jag gjorde det. Älskar...

2. Nya kontakter av Sophie Kinsella. Efter att inte riktigt ha gillat En shopaholics bekännelser så var jag skeptisk till Sophie Kinsellas författarskap. Men nya kontakter öppnade mina ögon för hennes fristående böcker och jag gillar absolut den nämnda boken.

3. Boken om Joe av Joathan Tropper kändes kanske inte heller riktigt som min typ av litteratur men nyfiken var jag absolut. Är glad att jag blev överbevisad. Ser mycket fram emot att läsa hans andra böcker som står och väntar i bokhyllan.

4. Under många år hade jag sett kompisar sitta och läsa Janet Evanovichböcker men hela tiden tänkt att det inte kunde vara något, utan att egentligen veta vad böckerna handlade om. Av en slump fick jag tag i första boken Lovligt byte på biblioteket och jag var fast. Vad jag har skrattat.

5. Tjurskalliga jag kunde inte alls förstå vad det handlade om. Var i låg hysterin. En pojke med fruktansvärt fula glasögon, vad kunde det vara liksom. Sen blev jag mer eller mindre tvingad att se filmen och då måste jag ju bara läsa boken också. Resten är historia. Jag pratar givetvis om Harry Potter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar