2013-11-29

Bokbloggsjerka 29 november - 2 december

jerka11Så var hon äntligen tillbaka Annika med sin bokbloggsjerka. Hon är efterlängtad här på bloggen. Veckans fråga lyder: Vilken karaktär och/eller författare skulle du vilja slå på käften alternativt ge en kram?

Jag tänkte att samtidigt som det var länge sedan det var jerka så är det faktiskt ganska länge sedan jag tjatade om Harry Potter så det får bli ett sådant inlägg igen.

Vi kan ju börja med käftsmäll nummer 1. Delores Umbridge. Jag kan faktiskt inte komma på en enda karaktär som jag avskyr mer än henne. Hon är så fruktansvärt vidrig så det kryper i skinnet på mig. Applåd till Rowling som har lyckats skapa en sådan karaktär.
Men det finns fler karaktärer i magivärlden som förtjänar det onda ögat. Professor Snape vill jag mer än en gång drämma till. Han är så fruktansvärt orättvis mot Harry. Men sen kommer ju de där förklaringarna i de senare böckerna och då vill jag inte annat än krama honom, för faktum är att jag tycker ganska bra om honom och jag förstår att han inte alltid har haft det så lätt och James Potter var verkligen ingen snäll tonåring.
Slutligen vill jag krama mrs Weasley. Tror inte att det finns någon karaktär som är mer kramvänlig och som förtjänar mer kredit än denna underbart snälla häxa.

18 kommentarer:

 1. Instämmer fullständigt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns det verkligen karaktärer att älska och att hata.

   Radera
 2. Roligt med exempel från Harry Potter! Dolores Umbridge är verkligen vidrig!

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Kul. Förmodligen hade jag kunnat komma på fler karaktärer på kram och käftsmällslistan men jag nöjde mig med dessa.

   Radera
 4. Rowling har skapat karaktärer som både förtjänar käftsmällar och kramar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har hon verkligen gjort. Hon har verkligen en enorm karaktärsbeskrivningsförmåga.

   Radera
 5. Stackars Snape! Först blir han mobbad av James Potter, sedan väntar J K Rowling med att skriva om hans bra egenskaper till på slutet så att hela världen hatar honom igenom sex och tre kvarts böcker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan helt enkelt inte vara lätt. Men jag måste säga att jag var väldigt misstänksam redan i 6 boken. Det borde ligga något bakom.

   Radera
 6. Jag tyckte det var lite jobbigt med Snape i början för jag kände att jag ville tycka om honom, men han var ju elak... Kändes bra mot slutet i alla fall :)

  SvaraRadera
 7. Håller med till hundra procent! :)

  SvaraRadera
 8. Jag har inte läst böckerna och inte sett filmerna, men jag har fullt förtroende för ditt omdöme!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va? Finns det människor som inte är inne i Harry Potters värld:) Men skämt o sido - det finns inga böcker som jag kan rekommendera så högt som dessa.

   Radera