2014-01-20

Tematrio - Bokprylar

Så var det dags för tematrio igen hos Lyran och denna veckan vill hon att vi berättar om bokliga prylar som triggar bokbegäret hos en boknörd.

1. Jag trodde aldrig jag skulle gilla min platta så mycket som jag gör. Jag älskar min letto. Den är så bra och det går smidigt att läsa böcker på den. Den är inte bättre än boken men faktiskt så är det riktigt bra ändå och inte jättelångt ifrån.

2. Bokmärken. Jag skrev för inte så väldigt länge sedan ett inlägg om att jag var bokmärkeslös. Jag måste helt enkelt ta och införskaffa en bunt som jag sen kan slarva bort ett efter ett. Vad som funkar som bokmärke är däremot inte så petnoga.

3. Jag har nämnt den förr och lär nämna den igen. Jag älskar min läsfåtölj och utan den hade jag inte klarat av att läsa lika många böcker som jag gör. Den har perfekt lutning för ryggen, lagom mjuk och hård, perfekt höjd på fotpallen. Det enda är att den är gräsligt ful och har några ganska konstiga fläckar som inte riktigt går bort varav en definitivt är glögg och den andra förmodligen te med mjölk. Men min läsfåtölj är i alla fall bäst.

4. Jag måste bara ha med en fjärde punkt trots att jag vet att det bara ska vara tre. Men jag kom på min lila läskudde också. Ni vet den där som ser ut som en saccosäck och som man sätter fast den tjocka boken i för att sedan slippa använda händerna för mycket. Den är jättebra och helt klart 2012 årets bästa julklapp.

20 kommentarer:

 1. Svar
  1. De är jättebra och jag älskar min. Använder den inte jämt men med varje större inbunden bok så åker den fram.

   Radera
 2. Svar
  1. Mycket måste jag säga. Ett riktigt bra köp av sambon.

   Radera
 3. Bokkudde och massor med bokmärken, ja tack! Läsplatta har ännu inte hamnat på min lista över önskade prylar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var väldigt skeptisk till en läsplatta från början men jag ångrar den absolut inte alls. Mycket bra komplement.

   Radera
 4. Läsplattan har gått om böckerna för mig, det trodde jag inte skulle hända när jag önskade mig den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej gått om har den inte gjort för mig men nog är det smidigt. Älskar den.

   Radera
 5. Svar
  1. Visst är de, och det märker man inte minst när man är utan.

   Radera
 6. Bra kommentarer allihop! Jag fattar inte var alla bokmärken (och hårsnoddar och strumpor) tar vägen, man får ju med sig en bunt på pocketshop men likförbannat slutar det alltid med att man har ett gammalt icakvitto eller en bit av ett reklamblad som bokmärke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror på fullaste allvar att det finns bokmärkesmonster som gömmer sig i bokhyllorna och käkar bokmärken.

   Radera
 7. Bokmärken är jag dålig på att använda, har några enstaka men blir oftast postit lappar eller vad som nu än råkar finnas i närheten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har helt enkelt inga bra bokmärken så det brukar bli gamla etiketter till kläder, kvitton eller vykort. Bara det är något så är jag nöjd.

   Radera
 8. Jag är inte framme vid läsplatta än... Jag gillar att känna bokens tyngd, papperets struktur mot fingertopparna och att med en blick på ryggen kunna se hur långt jag nått i boken... Sen gör sig böcker så bra som inredningsdetalj oxå... Men jag kommer nog att anpassa mig så småningom...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med att kunna se på ryggen hur långt man har kommit är faktiskt något jag saknar väldigt mycket med plattan. Men i övrigt är det mycket postivt. Men visst är en vanlig bok bättre. Inte minst för sin snygghetsfaktor.

   Radera
 9. Jag älskar min soffa men jag är verkligen på jakt efter den ultimata läsfotöljen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har väldigt svårt att läsa i både soffan och sängen. Det beror nog mest på att jag inte klarar av att sitta eller ligga stilla när jag har så stort utrymme. I fåtöjen har jag redan den perfekta ställningen så jag behöver inte böka runt efter den.

   Radera