2014-01-27

Tematrio: England

Denna veckan i Lyrans tematrio har turen kommit till England och engelsk litteratur. Jag tror mig veta att jag läser mycket engelsk litteratur men nu när jag skulle tänka ut tre böcker så stod det helt plötsligt stilla i skallen och jag fann ingen annan nöd än att traska in till bokhyllan för att kolla vad som fanns där.

Här kommer i alla fall mina tre engelska tips.

1. Jag tror det är fler än jag som kommer nämna deckarserien om Ruth Galloway av Elly Griffiths. Jag är väldigt förtjust i arkeologen Ruth och hon är väldigt lätt att identifiera sig med. Dessutom är deckargåtorna väldigt bra. Har tyvärr bara läst de tre första böckerna i serien så jag har lite att ta igen, när jag någon gång hinner.

2. Min absoluta favoritklassiker som jag har läst många gånger är Jane Eyre. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör Charlotte Brontës mästerverk så bra, men bra är den.

3. Allas vår favorit, eller i alla fall min är så engelsk det bara går. Eller engelsk i en parallell värld. Jag har nämnt honom förut och kan absolut inte låta bli att nämna honom igen. Harry Potter!!! Ska jag välja en bok som jag vill pusha lite extra för så får det bli första boken - Harry Potter och de vises sten. J.K Rowling är helt enkelt min idol.

11 kommentarer:

 1. Är ju nästan så man skäms att säga att man inte läst Harry Potter. Har bara sett filmerna. Griffiths är jag så sugen på att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker definitivt du ska ta tag i båda två författarna. Mycket bra böcker.

   Radera
 2. Jag har bara läst halva första boken om Potter. Skäms på mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är så bra så det är kanske dags. Men skämt och sidor, det är mycket läsvärt. Framför allt om man gillar böcker med det där lilla extra som inte finns i alla romaner.

   Radera
 3. Harry P var nära min lista, tills jag snöade in på dystopier. Men så väldigt bra böcker :)

  SvaraRadera
 4. Ja, det är många som valt Griffiths den här veckan. Jane Eyre är underbar! Harruy Potter har jag läst nästan hela serien, har ett par böcker kvar så har jag läst alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad avundsjuk jag blir. Hade också velat ha Harry Potter framför mig och upptäcka det för första gången igen.

   Radera
 5. Jag ville inte ta med Rowling och Harry Potter, tänkte de skulle få vara med hos många andra i stället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du gissade förmodligen rätt. Har själv inte hunnit kolla runt så mycket hos andra än.

   Radera
 6. Griffiths har jag inte hunnit testa än men de andra kan jag bara hålla med om.

  SvaraRadera