2014-01-18

Top 100 Science-Fiction and Fantasy books

Hittade en trevlig lista på de 100 bästa sci-fi och fantasy-böckerna. Listan är framtagen av npr-books 2011 och innehåller många spännande titlar. Jag har läst 9 av titlarna (egentligen fler böcker eftersom många är serier) men där finns en hel del till jag skulle vilja läsa varav några redan väntar i bokhyllan. Läs hela listan här.

Högst upp på listan, på första plats är, trumvirvel.....

8 kommentarer:

 1. Vilka elakingar som blandat fantasy och science fiction, jag älskar fantasy men nästan avskyr sf. 17 böcker/serier kom jag iaf upp i :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar också fantasy. Sci-fi har jag aldrig läst något av, som jag kommer ihåg i alla fall men tvivlar på att det är min typ av litteratur. Men kanske ska jag någon dag leta upp en korting från denna lista och försöka läsa den.

   Radera
 2. Endast 7 och Game of Thrones är påbörjad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Game of Thrones har jag också bara påbörjat. Tänkte någon stans i mitt stilla sinne att detta var året då jag skulle läsa resten. Får se hur det går med det.

   Radera
 3. 17 stycken kom jag upp i, som jag är säker på :) Det finns några andra som jag är osäker på, om jag har läst dem så är det på svenska och då heter de ju något annat. Ska ta och kolla upp den listan närmare, jag älskar ju bra sci fi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 17 är imponerande. Jag håller mig däremot till fantasydelen av listan.

   Radera
 4. 10 blev det för mig. Bokmärkar listan, fanns många jag vill titta närmare på :) Och vill du prova en bra sci-fi så är Ender's Game helt ljuvlig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Kanske ska ta och titta upp den då.

   Radera