2015-05-26

Böcker för stranden i sommar

Top Ten Tuesday är det dags för idag. Det var ett tag sedan jag sist var med men nu får det var dags igen och några böcker jag skulle vilja läsa på stranden ska jag nog kunna komma på ett gäng.

På stranden passar det med lätt och spännande läsning. Deckare är nog faktiskt att föredra för de kräver inte massor av tankeverksamhet, och risken för störtfloder med tårar är oftast relativt liten (man vill ju inte skämma ut sig). Andra genre som funkar är helt klart romantik och kanske någon lättare ungdomsbok. Därför ser min lista ut på följande sätt. Vilka som kommer bli lästa av dessa i sommar har jag svårt att bestämma men det känns i alla fall som böcker som är lätta att plocka med.

1. Döden på Nilen av Agatha Christie
2. Mördaren ljuger inte ensam av Maria Lang
3. Blod på snö av Jo Nesbö
4. Klubb död av Charlaine Harris
5. En förtrollad ö av Nora Roberts
6. Kometen kommer av Tove Jansson
7. Vyssan Lull av Carin Gerhardsen
8. Enklav av Ann Aguire
9. Heartless av Gail Carriger
10. Isskeppet av Peter Bergting

Snabbt, lätt och absolut inte för tjocka böcker.

Marvels

6 kommentarer:

 1. Håller med om att deckare är att föredra och Christie är förstås ett utmärkt val! Tror faktiskt att jag också ska unna mig någon, eller rent av några, Agatha Christie i sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Christie går absolut hem på stranden. Kanske blir det till och med så att jag läser någon mer än bara den nämnda.

   Radera
 2. En bra lista. Och jag håller med - det man läser på sommaren/stranden ska inte vara nånting som är alltför krävande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som är krävande kan man läsa hemma om kvällarna.

   Radera
 3. Det måste vara lättsmält på stranden, jag håller med. När jag läser på stranden så tar jag paus väldigt ofta, bara för att titta på folk och vatten, då vill jag inte ägna för lång tid åt att fundera på vad jag just läste när jag återvänder till boken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så känner jag också. Egentligen är ljudböcker ultimat för stranden för då kan man lyssna på boken samtidigt som man tittar på folk samt att man inte får några konstiga vita fält där det egentligen borde vara solbränna.

   Radera