2015-05-30

Currently reading tag

Denna tagen hittade jag inne hos Vargnatts bokhylla och tyckte den kunde vara rolig att göra i brist på annat att blogga om (för jag har absolut inga recensioner att skriva!?!).


1. Hur många böcker läser du vanligtvis samtidigt?
Det varierar väldigt mycket, men vanligtvis är nog 2-3 stycken. För tillfället är det nog 3, plus några påbörjade men som jag inte läser aktivt. De jag läser är Nora Roberts En förtrollad ö, och så lyssnar jag på Den osynlige mannen från Salem av Christoffer Carlsson och Da Vinci koden av Dan Brown.

2. Om du läser mer än en bok, hur bestämmer du när du ska byta mellan böckerna (läser du ett speciellt antal sidor i en innan du byter till den andra)?
Oj, detta är väldigt olika. Oftast läser jag helt enkelt bara vad jag känner för. Ljudböckerna är ganska så situationsbunda (när jag ska sova, städa, motionera). I bland har jag en bok som jag enbart läser i sängen och då får det ju helt klart bli dags för den när jag kryper ner och den andra läser jag i min fåtölj.

3. Byter du någonsin bokmärke när du är en bit in i en bok?
Kan väl hända. Jag lägger inte så stor tankemöda bakom vilket bokmärke jag använder mig av. Men oftast får ett och samma bokmärke hänga med i ett par böcker. Förr var jag väldigt slarvig med det här med bokmärken och vad som helst kunde duga, t ex en gummisnogg eller ett kvitto. Numera har jag så många fina bokmärken och har dem på ett och samma stället så jag behöver inte springa runt och leta som en tok.

4. Var förvarar du boken du läser just nu?
Bredvid mig vid datorn. Den har sedan jag steg upp inte lämnat min sida, fast jag har inte öppnat den ännu, men bära med sig den måste man.

5. Vilken tid under dygnet spenderar du mest tid med att läsa?
Kvällarna helt klart. Jag har mest ro för läsning då även om jag givetvis läser vid andra tidpunkter på dagen också.

6. Hur länge läser du vanligtvis i ett svep?
Går inte att svara på. Allt från 30 minuter till flera timmar. Däremot måste jag oftast upp och röra lite på mig då och då medans jag läser. Brukar vara lagom att koka en kopp te.

7. Läser du inbundna böcker med "dust jacket" på?
Nej aldrig! Jag plockar till och med oftast bort den när jag lånar ut böcker. Allt för att skydda omslaget.

8. Hur läser du vanligtvis? Sitter, ligger, osv?
Sitter i min läsfåtölj.

9. Tar du med dig boken du läser överallt?
Nej det gör jag sällan. Jag har till exempel inte ro att läsa på jobbet så därför har jag lärt mig att det är onödigt att släpa på tyngden dit. I nödfall har jag en bok nedladdad på telefonen.

10. Hur ofta uppdaterar du dina framsteg i boken du läser på Goodreads?
Inte speciellt ofta. Det händer absolut men det är snarare ett undantag än en regel. Och gör jag det så gör jag det mest för min egen skull för att det är kul att se i procent hur långt man har kommit i en bok.


2 kommentarer:

  1. Jag läser också mest på kvällen, det känns mest avslappnat när alla måsten är bortgjorda och det är några fria timmar framför en :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet inte vad det är som gör att jag kan slappna av så mycket bättre på kvällarna, men det kan absolut ha något med det du säger att göra. Sen tror jag att mörkret har en lugnande inverkan på mig. Inte för att det är så mörkt om kvällarna just nu.

      Radera