2015-12-13

Ett litterärt julbord - en enkät

Nu är en av mina favorithögtider på året här. Lucia.... Det är så mysigt och ger så mycket stämning och julkänsla. En annan sak som kan ge julkänsla är ju definitivt julbord och Kajsa har satt ihop en liten enkät om det där julbordet...


Julskinkan är ett måste på julbordet. Vilken bok skulle du inte kunna tänka dia att leva utan?
Överraskande nog måste jag nog säga Harry Potter av J.K Rowling. Fast det är så väldigt svårt att svara på egentligen för det finns ju så otroligt många fantastiska bra böcker.

Sill, det är nog det på julbordet som delar gästerna i två grupper. Antingen äter man det eller inte. Men man måste ju alltid smaka innan man tycker till, eller hus! Finns det någon bok som du börjat läsa och gillat/ogillat men som efter ett tag helt fått dig att byta åsikt?
För det första. Jag äter inte sill - kommer aldrig att göra det och absolut ingenting skulle kunna få mig att prova. Inget!!! Det säger kanske en hel del om min karaktär. Nämligen det att jag är extremt envis och har väldigt svårt att byta åsikt om någonting någonsin. Inget bra karaktärsdrag, jag vet men sån är jag... Därför har jag väldigt svårt att komma på någon bok som jag ändrat åsikt om. Eller förresten det vet jag visst. Jag skulle aldrig få för mig att plocka upp böckerna i True Blod serien för maken sa till mig att tv-serien var bra. Jag bara måste ge serien en chans. Nix och nej sa jag. Tio böcker senare är jag helt frälst. Men serien har jag fortfarande inte sett.

Köttbullar är den sak på julbordet som är absolut svårast att få till rätt. Det finns ju lika många köttbullerecept som det finns köttbulletillagare. Så finns det någon bok som du skulle vilja ändra lite i så den passar dig lite bättre?
Det finns det säkert men jag tänker sällan på det sättet när jag läser. Visst finns det småhändelser då och då som borde ändras men på det stor hela så svarar jag nog nej.

Kål kommer i många olika former. Nere i Skåne är det hela tre sorter som serveras: rödkål, grönkål och den mumsiga brunkålen. Vad föredrar du: röda, gröna eller bruna omslag?
Jag dras nog mest till gröna bokomslag. Helt enkelt för att jag gillar grönt så mycket och jag tycker att det är en lugnande färg.

Sist men inte minst kommer ris a'la maltan. Den där rätten som man inte riktigt orkar äta för man är så mätt. Finns det någon bok som de egentligen skulle vilja läsa men inte riktigt orkar ta tag i just nu?
Oj - här finns det hur många som helst. Men Arvet efter dig av Jojo Moyes ligger högt upp på läslistan men det rätta suget finns där inte riktigt just nu. Men snart så tror jag att det kommer.4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Nix, och nej... det tror jag inte på för en sekund. Mina absolut värsta matminnen från barndomen är när jag tvingades äta stekt sill. Jag mår illa bara jag känner lukten. Så all sill går bort.... :)

   Radera
 2. Jag åt inte sill överhuvudtaget fram tills bara för några år sedan. Nu är de små fiskfiléerna min favorit på julbordet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så envis så jag lär aldrig ens ge det en chans.

   Radera