2015-12-16

Högläsningsbok


Varning för ytterligare ett Harry Potter inlägg. Jag vet att de är många men detta måste skrivas om. För idag har vi nämligen läst ut första boken, Harry Potter och de Vises sten som högläsningsbok på fritids. Den har hållit oss sysselsatt i några månader nu, men så mysigt vi har haft det. Ibland har vi bara läst några sidor. Igår satt vi i 50 minuter. Några barn har varit med vid varje tillfälle (som det har kunnat) och andra har bara kommit några gånger. Men alla har vi njutit och myst.
Nu bör det väl tilläggas att personligen tycker jag inte att det är en helt lätt bok att läsa högt. Karaktärsregistert är stort, och är man som jag som läser med mycket inlevelse och många röster så blir det en helt del att hålla ordning på. Inte helt lätt med andra ord. Sen är det det där med att läsa engelska personnamn på svenska, både för att det är lättare och för att barnen lättare kommer ihåg dem då. Det komplicerar helt klart till saken en del. Tur att man kan berättelsen utantill och innan redan.
Men ärligt talat så struntar jag i alla de där svårigheterna. För det är fortfarande en fantastiskt bra och spännande bok som både jag och barnen har älskat. Och jag är väldigt nöjd med att under min tid på skolan ha lärt barnen älska Harry Potter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar