2013-01-02

2012

Årets första bok är nu utläst. En bok som jag egentligen tänkt läsa ut i fjol men som blev lidande då jag hamnade framför datorn, spelandes spel istället. Så kan jag tyvärr fördriva många timmar. Men på det hela så gör det inte så mycket. 110 böcker lästa förra året är jag väldig nöjd med eftersom det är ca 40 mer än 2011 om jag inte minns fel.

En liten sammanfattning om man då tittar till 2012. Mycket böcker läst som sagt var och det är kanske inte bara av godo eftersom bland annat trädgård och träning blev lidande av det. Det var också väldigt många bra böcker och en väldigt stor variation på genrer. Jag har läst deckare, romaner, historiska romaner, romance, paranormal romance, middelgrade, dystopier, självbiografier, fantasy, urban fantasy och säkert något mer som jag har glömt. Jag har fått mina första recenssionsexemplar vilket varit väldigt trevligt.

Faktum är att jag har läst betydligt fler nya böcker än vad jag gjort tidigare år då jag i mycket större utsträckning lånat böcker på biblioteket och då mer gått och botaniserat för att hitta godbitarna. Det där med biblioteket har blivit lite eftersatt i år, dels beroende på att vi i slutet av förra året flyttade från staden och statsbiblioteket men också beroende på att jag börjat bokblogga och då blivit mycket mer sugen på att köpa böcker. Cirka 120 nya böcker har hittat hem till mig i år (ja jag vet att jag inte är riktigt frisk) på olika sätt.

Under året har jag också varit på min första författarafton. En mycket trevlig kväll med god mat, intressanta samtal och så kom jag givetvis hem med en signerad bok som jag måste ta tag i och läsa snart. Jag har också deltagit i en hel del spännande tävlingar och har till och med haft turen att vinna ett par stycken. Dessutom har jag börjat så smått delta i olika saker på olika bokbloggar och det är alltid roligt.

2012 var med andra ord ett väldigt trevligt år. Vilken var sen den bästa läsupplevelsen? Jag har väldigt svårt att nämna bara en eftersom jag har läst så många olika genre och då är ju böckerna bra på så många olika sätt. Men måste jag välja en som står ut lite så får jag helt enkelt nämna Fredrik Backmans underbara bok En man som heter Ove.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar