2013-01-06

En smakebit på søndag: Marked


Tänkte jag skulle ge mig in på att vara med på en inläggsserie som Flukten fra virkeligheten har varje söndag och som heter En smakebit på en söndag.

Boken jag läser för tillfället är Marked av P.C and Kristin Cast och det är första boken i A House of Night serien. Jag har inte så mycket kvar att läsa men det utdrag jag har tagit är från sidan 53 när Zoey precis har vaktnat på på sin nya skola A House of Night sen hon blivit märkt till att bli en vampyr.


Marked. P.C. Cast and Kristin Cast

 I opened my mouth to tell her that I totally rememberd it - falling and hitting my head ... seeing myself like I was a floating spirit ... following the weidly visible words into the cave ... and finally meeting the Goddess Nyx. But right before I said the words I got a weird feeling, like someone had just hit me in my stomach. It was clear and it was specific, and it was telling me to shut up.

20 kommentarer:

 1. Ibland önskar jag att jag gillade vampyrgenren, då hade jag nästan haft obegränsat med böcker att läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade väldigt förutfattade meningar om denna genren innan men tur är att man kan ångra sig.

   Radera
 2. Har läst en hel del vampyrböcker, men gillar den mer gammeldagsa och elaka vampyren som du hittar i Bram Stoker och Ann Rices böcker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog lite tvärt om. Vill inte ha det blodigt och så. Tycker framför allt inte om att se otäcka vampyrer på film.

   Radera
 3. Vampyrer er egentlig ikke noe for meg, men må innrømme at jeg har sett et par filmer. Og lest bøker om Dracula. Har du foressten lest "Historikeren" av Elisabeth Kostova? En koloss av en bok om Vlad spidderen og Dracula, utrolig spennende!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kanske man skulle ta och prova, någon gång när det går att trycka in i läshögen.

   Radera
 4. Denne har jeg lest, likte serien, men den dabbet litt av på de siste bøkene hvis jeg husker riktig. Jeg liker også vampyrer både blodige og romantiske:)Takk for smakebiten og ha en fin fin søndag!:)

  SvaraRadera
 5. Denne ble jeg veldig nysgjerrig på, har ikke lest noe særlig med vampyrbøker, men liker å se på "the vampire diaries". Boken er herved notert! Ha en fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första boken lovade mer så jag tänker i alla fall fortsätta att läsa denna serien.

   Radera
 6. En fin smakebit! Jeg er en stor fantasy-fan, som ikke liker vampyrer, varulver og zombier :-D Forstå det den som kan! :-) Ha en fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var precis lika dan till en början. Men har ändrat uppfattning.

   Radera
 7. Än så länge tror jag att vampyrer inte är något för mig. Får se om jag ändrar mig någon gång i framtiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som lever får ser. Typiskt svar men det är ju så det är.

   Radera
 8. Denne serien har jeg ikke hørt om, men så er det sjeldent jeg leser sjangeren. Historien høres spennende ut da!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det var en rätt så spännande bok, framför allt var det den typen av underhållning som jag behöver ibland - lättsamt.

   Radera
 9. Denna serien gillar jag:) Har du läst Vampire Academy?:)

  //http://bokalskarinnan.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det har jag inte gjort men funderar på att göra. Har aldrig kommit över första delen på biblioteket och det är nog en av anledningarna till att det inte blivit av.

   Radera
 10. Jeg har et elsk/hat forhold til denne serien, den er veldig underholdende, men til tider også svært irriterende :) Jeg har lest de tre eller fire første bøkene, husker ikke helt i farten.

  Kjempehyggelig at du er med på en smakebit på søndag :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte ju att jag skulle ge serien en chans till eftersom jag gillade första boken men brukar annars ha lite svårt för serier, framför allt när det är så många böcker.

   Det var väldigt trevligt att vara med på denna inläggserie så det lär jag vara fler gånger.

   Radera