2013-01-20

En smakebit på søndag: Bitterblue

 
På bloggen Flukten fra virkeligheten så är en smakebit på en söndag ett stående inslag och åter igen tänkte jag lämna ett litet inlägg.
 
 
Denna vecka läser jag Bitterblue av Kristina Cashore och det är en ungdomsfantasy som jag tycker är riktigt riktigt bra. Den utspelar sig i en värld där vissa människor föds med någon form av gåva, de är särlingar (eller Gracelings på engelska) och det visas av att deras ögon har två färger och ofta väldigt speciella färger. Bitterblue är tredje och avslutande delen och handlar om Bitterblue som är drottning i ett Monsea som kanske håller på att återhämta sig efter sin förra kung som var tyrann med en hemsk gåva. De två tidigare böckerna är Graceling och Fire.
Bitterblue
 
Veckans utdrag är hämtat från sidan 35 där läsaren för första gången får bekanta sig med Bitterblues biblotikarie som även han har en grace. En grace som jag väldigt gärna hade velat ha.
 
Bitterblue's librarian was Graced with the ability to read inhumaly fast and remember every word forever - or so he said, and certaninly he seemed to have this skill. But Bitterblue wondered somtimes if he mightn't also be Graced with unpleasantness. His name was Death. It was pronounced to rhyme with "teeth", but Bitterblue liked to mispronounce it by accident on occasion.

8 kommentarer:

 1. Disse bøkene står i lesehyllen ved siden av meg. Jeg har så lyst til å lese dem, men jeg er nødt til å lese noen andre bøker først. Men snart :-)
  Ha en fin søndagskveld!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan varmt rekommendera dem till dig för de är riktigt bra.

   Radera
 2. Spennende serie som jeg kunne godt tenkt meg å lese:) husker jeg snuste litt på den i fjor. Kanskje jeg skal prøve meg på de i år:) Takk for smakebit! Ha en fin kveld!:)

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten! Bitterblue är en sång för mig annars;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade jag ingen aning om men det känns faktiskt som en sång namnet.

   Radera
 4. Dette var en helt ny serie for meg og jeg tror jeg må se litt nærmere på denne. Tusen takk for smakebit og boktips! Ha en fin kveld!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket trevlig serie som jag snubblade lite lite över i slutet av förra året. Tur att alla delarna redan fanns ute annars hade det blivit en jobbig väntan.

   Radera