2015-08-06

Augusti-enkät

Jag har blivit taggad av Boklysten att göra Augusti-enkäten som jag tror kommer från Johannas deckarhörna från början. Kul och uppskattat så nu ska jag ta tag i och göra den.

Yup!

1. De flesta är överrens om att sommaren 2015 inte har varit någon höjdare vädermässigt, hittills. En del läser mycket när det regnar, andra sitter mest och trånar efter den där solstolen som inte går att använda. Hur har din lässommar varit? (Hittills, även här, sommaren är ju inte slut ännu.)
Jag har haft en helt okej lässommar trots soltorka. För mig har det försvunnit en del alternativ att sysselsätta mig med och då har jag läst istället. Sen har jag också lyssnat på en del ljudböcker, samtidigt som jag har pysslat i trädgården (de få dagar det gått) eller gjord andra inomhussysslor.

2. Nämn tre böcker du bara måste läsa i augusti (gamla eller nya).
Jag måste läsa Minns du den stad av Per Anders Fogelström. Jag måste läsa Sjöfararna av Diana Gabaldon. Jag måste lästa Timeless av Gail Carriger. Men om jag sen verkligen läser dem är en annan femma.

3. Vilka nya böcker som kommer i augusti längtar du mest efter?
Ung i ghettot av Sifier, Står dig ingen åter av Anna Karolina och Främlingar på ett tåg av Patricia Highsmith tror jag. Men det finns många böcker jag vill läsa.

4. Kräftor eller surströmming? I augusti är det premiär för dessa "Delikatersser". Vilket väljer du helst?
Undan konkurrens kräftor. Jag tycker väldigt mycket om kräftor. Surströmming å andra sidan skulle jag aldrig få för mig att prova. Jag och sill (strömming) går inte ihop i någon form och därför är tanken av att äta surströmming väldigt motbjudande.

5.  Vilken är den bästa bok du har läst i sommar?
Oj vad svårt med tanke på att jag har läst väldigt många bra böcker. Men kanske blir det ändå Britt-Marie var här bara för att det är Backman, eller Barn av sin stad för att jag tokälskar.

6. Finns det någon för dig ny författare som du är sugen på att läsa i höst?
Det finns massor. David Safier, Camilla Grebe, Gilly McMillan för att nämna några.

7. För många är ju också augusti förknippat med skolstarten. Har du något starkt läsminne från skolåren?
Ja när vår fröken på lågstadiet läste Agnes Cecilia högt för oss. Det var en riktig höjdare och jag älskade den boken.

8. Semestern är kanske slut snart, men hur gör du för att hålla liv i sommarkänslan lite till?
Det är faktiskt inte så svårt med tanke på att värmen bestämde sig för att komma samma dag som jag började jobba. Men jag har utnyttjat värmen genom att faktiskt bada. Igår sprang jag till exempel till stranden där mamma mötte upp mig med badkläder. Nu är ju till och med kvällarna varma....

9. Anta att det börjar komma en hel del höstböcker hem till dig, men du är ju inte färdig med de böcker du hade planerat att läsa i sommar ännu. Samtidigt vill du kasta dig över nyheterna. Hur prioriterar du?
Jag prioriterar för det mesta recensionsexemplar om de dyker upp här hemma. Annars går jag faktiskt mest efter känsla och försöker att blanda lite nytt och gammalt.

10. Till sist, vilken är hösten allra mest efterlängtade måste-läsa-direkt-bok för dig?
Jag måste svara precis som Boklysten här - Sista delen i Laini Taylors serie - Gudar och monster. Som jag längtar efter att läsa den.

Jag hoppar att tagga någon den här gången men tycker absolut att du som läser detta ska göra tagen. Den är absolut värd att lägga lite tid på.


9 kommentarer:

 1. Gudar och monster längtar jag verkligen efter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med. Det är nästan så jag funderar på att läsa om de två föregående böckerna innan den kommer ut, men jag tror inte att jag kommer att hinna det.

   Radera
 2. Kul att läsa dina svar. Håller helt med om detdär med sill och strömming. :-S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sillen hoppar jag gärna. Fy så hemsk...

   Radera
 3. Kvällarna är verkligen härliga nu och det är dom man få njuta av nu när semestern är slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju tur det. Jag har också lite tur som har ett jobb där man kan vara ganska så mycket utomhus. Men det är ändå inte en sandstrand med bad i närheten.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Vill ha Gudar och Monster NU! Funderar på om jag hinner med en omläsning av de andra två innan den ges ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderar också på det där med omläsning men inser att jag förmodligen inte kommer att hinna det, med tanke på mängden andra intressanta böcker som kommer ut.

   Radera