2015-08-27

Kvinnoalfabetet: Bokstaven C

Skärmklipp 2015-08-25 21.08.39

Jag såg för ett tag sedan att Linda på enligt O hade dragit igång ett kvinnoalfabet och tänkte jag skulle haka på. Men så glömde jag bort det. Men så idag hade turen kommit till bokstaven C och jag tänkte att det kunde väl inte vara för sent att hoppa på tåget nu.

1. Vem är en favoritförfattare med för- eller efternamn på C?
Vem annars än Agatha Christie. Jag älskar ju hennes böcker och älskar även det faktum att jag har massor med böcker kvar att läsa av henne. Lite att se fram emot med andra ord.

2. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på C som är en stor favorit och som du tycker fler borde upptäcka!
Gail Carriger har kanske nått ut till en del, men för er som inte har uppmärksammat henne så tycker jag absolut att ni ska ge henne en chans. För hon är vansinnigt roligt i sitt språk (i alla fall för sådana som jag som gillar torr, ironisk humor). Sen gillar jag det där lite annorlunda London som hon målar upp i berättelserna.

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på C som du vill lyfta fram. Det kan vara en känd eller okänd kvinna inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar!
Här dyker Carolina Klüft upp i mitt huvud. Kan man vara annat än imponerad av denna fantastiska idrottskvinna. Att hon sen har bott i Karlskrona ett tag i sitt liv är ju lite extra roligt, tycker en annan i alla fall.

4. Lyft fram ett kulturellt verk på C. Det kan vara en bok, en film, en sång, en dikt, en tavla, en pjäs, en musikal, eller något annat. Kravet är att det står en kvinna i centrum.
Shit (ursäkta svordomen) vad svårt det blev nu då. Det enda som jag kan komma på och som till viss del kan passa in på svaret är Casablanca. Ingrid Bergman är ju i alla fall en väldigt viktig del i denna kärlekssaga.

10 kommentarer:

 1. Om jag inte hade kommit på en svensk författare på C så hade jag också valt Agatha Christie, hon var den första jag tänkte på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju massor med andra författare som jag tycker om på C men Christie är helt enkelt en storfavorit.

   Radera
 2. Casablanca gillar jag! Och jag kom inte ens på Agatha Christie... det är lite klurigt - men kul! - att komma på svaren ibland.

  SvaraRadera
 3. verkligen jättebra val! Carolina Klüft jättebra. Gail Carriger återstår för mig att läsa. och Casablanca så klart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillade dem. Det var roligt att göra listan

   Radera
 4. Gail Carriger är ny för mig. Kul! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tycker jag du ska spana in henne. Väldigt roliga böcker.

   Radera
 5. Klart det inte är för sent. Kul att läsa dina svar. Casablanca är verkligen fantastisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag tänkte väl det. Det var väldigt roligt att vara med så det kommer jag definitivt att vara igen.

   Radera