2017-02-28

Tematrio: bra brittiskt

Det var ett tag sedan det var Tematrio nu, men Lyran är tillbaka och den här veckan har turen kommit till brittisk litteratur:

Berätta om tre riktigt bra brittiska romaner/författare!

1. Min absoluta favorit när det kommer till böcker är Jane Eyre av Charlotte Brontë. Jag älskar den mörka kärlekshistorian som tillslut får ett lyckligt slut. Har läst den ett par gånger men snart får det nog vara dags igen.

2. Det är ju ingen hemlighet direkt att jag är helt och hållet frälst av Agatha Christie. Jag håller sakta men säkert på att läsa mig igenom hennes utgivning. Många har jag läst och många finns det som tur väl är kvar. Favorit? Kanske 4.50 från Paddington.

3. Ibland är man dum.... Här sitter jag och funderar och funderar när svaret egentligen är hur enkelt som helst. Harry Potter och J. K Rowling. Mer behöver jag väl inte säga.

Så där fick ni mina tre brittiska favoriter - tre väldigt olika svar men alla väldigt, väldigt fantastiskt bra.

10 kommentarer:

 1. Tre av mina favoriter också även om jag inte hade dem i min trio.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så mycket bra att välja mellan.

   Radera
 2. Hur kunde jag glömma bort J.K. Rowling?! :)

  SvaraRadera
 3. JK Rowling är ju ett bra alternativ.

  SvaraRadera
 4. Jag har ju läst alla tre :) Lite förvånad är jag nog över att Rowling inte dykt upp hos fler :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lite konstigt med Rowling. Även en så stor Potter-nörd som jag höll på att glömma och jag vet inte alls varför...

   Radera
 5. Tre riktigt bra författare! Lite märkligt att Harry Potter inte finns med på fler ställen, jag hade kunnat ta med henne men gjorde en liten annorlunda tematrio och då passade just hon inte in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där med Rowling är lite mysko. Jag är bara lycklig att jag faktiskt själv kom ihåg henne. För hon förtjänar verkligen att vara med på listan.

   Radera